Zainspiruj się

Każdy może zostać ekspertem kulinarnym, potrzebuje tylko... kilku podpowiedzi. Z president dowiesz się jak uppiec idealny sernik, jak skomponować deskę serów i jakie wino podać do Camemberta oraz co zrobić, aby zwykła kanapka stała się niezwykła. Sprawdź nasze porady!

Nie ma bardziej szczerej miłości niż miłość do jedzenia

Autor:  George Bernard Show

Twarożek w różnych odsłonach.
Twaróg i dania wykonane na jego bazie zasługują na szczególne miejsce na naszych stołach. Wszystko dlatego, że jest to produkt, który dostarcza mnóstwa białka, wapnia i innych składników odżywczych, a jednocześnie jest niskokaloryczny.
Zobacz
8 pomysłów na pasty kanapkowe z twarogiem
Przygotowanie pasty jest szybkie i proste, a dzięki niej możemy urozmaicić nasze codzienne kanapki. Istnieje mnóstwo pomysłów na rozmaite połączenia smaków i składników.
Zobacz
Camembert na ciepło – jak wydobyć pełnię smaku?
Sery pleśniowe, w tym Camembert, są znane już od końca XVIII wieku, kiedy opracowano ich recepturę, w Polsce ich popularność wzrosła dopiero stosunkowo niedawno.
Zobacz
Twarogi: sery nie tylko na codzienne okazje!
Białko stanowi ważny element naszej diety. Jest niezbędnym składnikiem, który pomaga nam miedzy innymi, w utrzymaniu prawidłowej masy mięśniowej. Jednym z nich jest lubiany przez nas twaróg.
Zobacz

Jedzenie jest symbolem miłości, kiedy nie wystarczają słowa.

Autor:  Alan D. Wolfelt

Sery pleśniowe – nie od święta!
Smak serów z każdym rokiem podbija coraz więcej stołów. Dziś goszczą na półkach prawie każdego sklepu, a tym samym i w naszych domach.
Zobacz
Ser i wino – połączenie doskonałe
Ta idealna para nie ma sobie równych! Zobacz nasz przewodnik po wyjątkowych smakach i dowiedz się, jak dobrać ser i wino, które stworzą niesamowitą kompozycję.
Zobacz
Serowy raj
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o serze – czyli krótki przewodnik po „Serowym raju”.
Zobacz