8 pomysłów na pasty kanapkowe z twarogiem

 

Jednym z uwielbianych sposobów na śniadania i kolacje są pasty kanapkowe. Istnieje mnóstwo pomysłów na rozmaite połączenia smaków i składników, ale jako baza zawsze sprawdzą się odpowiednie rodzaje serów twarogowych. Przygotowanie pasty jest szybkie i proste, a dzięki niej możemy urozmaicić nasze codzienne kanapki. Wystarczy, że połączysz ze sobą serek twarogowy i ulubione przyprawy. Sprawdź najciekawsze propozycje na pyszne pasty na kanapki.

 

Pasta z serkiem twarogowym i awokado

Pasty na kanapki z awokado stały się popularne kilka lat temu i choć samo awokado jest dobrą podstawą, warto je połączyć z serkiem. Należy wybrać miękkie awokado, wydrążyć je i rozgnieść widelcem. Jego smak doskonale podkreśli twarożek ze szczypiorkiem lub drobno posiekaną cebulką. Sprawdź też nasz przepis na kanapkę klubową z pastą z awokado.

 

Pasty kanapkowe z łososiem

Doskonale komponuje się też zdrowa i pyszna pasta kanapkowa z twarogu i łososia. Można do niej wykorzystać rybę gotowaną, konserwową albo wędzoną. Dodaj też odrobinę świeżego koperku lub szczypiorku i kilka kropel soku z cytryny.

 

Pasty do kanapek z rzodkiewką

To prawdopodobnie jedna z najpopularniejszych możliwości. Przyda się Twaróg Delikatny z rzodkiewką Président, który posłuży za podstawę. Dodaj do niego posiekany szczypiorek, odrobinę soli i pieprzu. Użyj rzodkiewki pokrojonej w słupki lub plasterki do udekorowania kanapek.

 

 

Pasta z wędzoną makrelą

Oprócz łososia nada się też makrela. Koniecznie musisz sprawdzić, jak smakują pasty kanapkowe z tym składnikiem. Intensywny smak makreli zrównoważy twaróg naturalny lub z ziołami.

 

Twarożek z suszonymi pomidorami

Miłośnicy pomidorów także znajdą coś dla siebie. Pokrój drobno suszone pomidory razem z zamarynowanym czosnkiem. Dodaj do serka naturalnego albo pomidorowego, jeśli wolisz bardziej intensywny smak. W tym przypadku idealną bazą będzie Twaróg Delikatny Président z Pomidorami.

Pasta z makreli i suszonych pomidorów

Nic nie stoi na przeszkodzie, by dowolnie mieszać składniki. Dowodem na to jest pasta kanapkowa z twarogu, wędzonej makreli i suszonych pomidorów. Pokrojone drobno pomidory wymieszaj z serkiem i makrelą.

 

Pasta z szynką

Jeśli zostanie ci w lodówce kilka plasterków szynki, to masz prawie wszystko, co niezbędne do stworzenia pasty twarogowej. Szynkę pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z twarożkiem: najlepiej sprawdzi się naturalny lub z ziołami. Świeży chleb posmaruj przygotowaną pastą i połóż plasterki ogórka lub pomidora – będą pasować idealnie!

Pasta twarogowa z jajkiem

Gotowane jajko także doskonale sprawdzi się jako element pasty twarogowej. Posiekaj jajko bardzo drobno i wymieszaj z twarożkiem, by składniki utworzyły jednolitą masę. Nie żałuj przypraw, pieprzu oraz świeżego szczypiorku!

 

 

 

 

Powrót do listy