Twarożek w różnych odsłonach.

 

Twaróg i dania wykonane na jego bazie zasługują na szczególne miejsce na naszych stołach. Wszystko dlatego, że jest to produkt, który dostarcza mnóstwa białka, wapnia i innych składników odżywczych, a jednocześnie jest niskokaloryczny. Wystarczy wybierać półtłustą lub chudą wersję twarogu. Nabiał jest wręcz niezbędny w codziennej diecie, ale to nie znaczy, że trzeba go jeść za każdym razem tak samo. Twaróg stanowi doskonałą bazę do tworzenia wyjątkowych zestawień kulinarnych i cukierniczych. Smarowanie nim kanapek to tylko jedna z możliwości jego wykorzystania!

 

Naleśniki z serem

Niełatwo znaleźć kogoś, kto nie lubi naleśników. Tak jak twaróg doskonale łączą się one z różnymi dodatkami w wersji na słono i na słodko. Dlatego naleśniki z serem możesz podawać na różne sposoby. Jeśli wolisz wersję wytrawną, postaw na Twaróg Delikatny Rzodkiewka Président. Możesz do niego dodać ulubione zioła np. świeżą i pachnąca bazylię.

 

Nadziewane pomidorki z twarożkiem ziołowym

Twarożek jest nie tylko idealnym dodatkiem do dań głównych i deserów. Można go wykorzystać jako element zdrowej przekąski lub przystawki. Taką będą pomidorki koktajlowe faszerowane ziołowym serkiem i dekorowane listkiem bazylii. Jeśli wolisz inne zestawienie smakowe, możesz wybrać wersję z czosnkiem lub szczypiorkiem. Sprawdź nasz przepis na nadziewane pomidorki z Twarogiem Delikatnym Ziołowym.

 

Mus czekoladowy

Jeśli twój idealny deser powinien mieć więcej wspólnego z czekoladą, wypróbuj mus czekoladowy z twarożkiem. Wystarczy, że czekoladę rozpuścisz w kąpieli wodnej i dodasz do niej serek oraz ubite z cukrem żółtka i pianę z białek. Po schłodzeniu przełóż mus do pucharków. 

 

Placuszki serowe

Delikatny twarożek będzie świetnym składnikiem placuszków. Dodany nawet do najprostszej receptury na racuchy nada im kremowy smak i sprawi, że będą wilgotne, rozpływające się w ustach. Wybierz do nich twaróg sernikowy lub Serek Waniliowy Président. Zaletą tego dania   jest możliwość szybkiego i łatwego przygotowania oraz dowolność w doborze owoców czy innych dodatków, takich jak cukier puder czy śmietana.

 

 

 

 

 

Powrót do listy