Bleu d'Auvergne 100 g

Bleu d'Auvergne to ser pleśniowy wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Ma bardzo wyrazisty smak, a zarazem maślaną kremową konsystencję. Jego wnętrze jest wypełnione zielonymi przerostami szlachetnej pleśni, która nadaje ostry smak. W miarę upływu czasu i procesu dojrzewania, smak sera jest coraz bardziej intensywny. Bleu d'Auvergne zdecydowanie odpowie na potrzeby wszystkich fanów serów pleśniowych.

Bleu d'Auvergne jest najczęściej wykorzystywany jako aromatyczny dodatek do sosów. Można go wykorzystywać także w sałatkach, zapiekankach i na desce serów. Poszukaj inspiracji w naszych przepisach!

Ciekawostka

Istnieją sery, które są nielegalne w Stanach Zjednoczonych! Amerykanie obawiają się, że znajdują się w nich bakterie.


Przepisy

Sernik z ciepłymi malinami
Klasyczny sernik z pysznym, ciepłym sosem z malin... to brzmi jak słodka przyjemność, której trudno się oprzeć. Sprawdź przepis! Zobacz
Grzanki z karmelizowaną cebulką i Camembert Aromatique Président
Aromatyczna przystawka na ciepło, przygotowana w 20 minut? Musisz sprawdzić naszą wersję grzanek z Camembertem Aromatycznym! Zobacz
Tosty z Brie Naturalnym Président i grillowaną brzoskwinią
Tosty nie muszą być zwyczajne - wystarczą ciekawe dodatki. Sprawdź jak urozmaicić kanapki na ciepło! Zobacz
Sernik piernikowy
Masz ochotę na sernik? Wypróbuj nasz piernikowy z Twarogiem Sernikowym 4% Président! Zobacz
Sernik na zimno na biszkoptach
Sernik na zimno skradnie każde serce! Sprawdź, jak szybko i łatwo możesz zrobić go w swojej kuchni! Zobacz
Sernik z kratką
Sernik można zrobić na setki sposobów... Ale jego klasyczne wydanie zdecydowanie cieszy się największym powodzeniem. Sprawdź! Zobacz

Pozostałe produkty

Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu z nich.

ZOBACZ WSZYSTKIE PRODUKTY