Bleu d'Auvergne 100 g

Bleu d'Auvergne to ser pleśniowy wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Ma bardzo wyrazisty smak, a zarazem maślaną kremową konsystencję. Jego wnętrze jest wypełnione zielonymi przerostami szlachetnej pleśni, która nadaje ostry smak. W miarę upływu czasu i procesu dojrzewania, smak sera jest coraz bardziej intensywny. Bleu d'Auvergne zdecydowanie odpowie na potrzeby wszystkich fanów serów pleśniowych.

Bleu d'Auvergne jest najczęściej wykorzystywany jako aromatyczny dodatek do sosów. Można go wykorzystywać także w sałatkach, zapiekankach i na desce serów. Poszukaj inspiracji w naszych przepisach!

Ciekawostka

Istnieją sery, które są nielegalne w Stanach Zjednoczonych! Amerykanie obawiają się, że znajdują się w nich bakterie.


Przepisy

Krucha tarta z orzechowym Brie i żurawiną
Szukasz jesiennych dań z wyrazistym smakiem? Sprawdź przepis na kruchą tartę z orzechowym Brie Président i żurawiną! Zobacz
Śniadanie z Twarogiem Delikatnym z rzodkiewką Président
Kanapki to najprostsze i najszybsze śniadanie... Ale sprawdź jak można urozmaicić ten posiłek dzięki kilku prostym dodatkom. Zobacz
Zapiekany Camembert Naturalny Président
Camembert podaje się w temperaturze pokojowej, ale to pieczenie wydobywa głębię jego smaku. Sprawdź naszą propozycję podania sera! Zobacz
Pity śródziemnomorskie z Twarogiem Delikatnym
Pita to szybka przekąska, która jest sycąca i zdrowa! Zobacz
Tortilla z Twarogiem Delikatnym z pomidorami Président
Szybkie śniadanie, pyszna kolacja, a może przekąska w ciągu dnia? Wypróbuj nasz przepis na tortillę! Zobacz
Delikatna pascha wielkanocna
Doskonały deser na szczególne okazje, który zachwyci Twoich gości! Zobacz

Pozostałe produkty

Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu z nich.

ZOBACZ WSZYSTKIE PRODUKTY