Bleu d'Auvergne 100 g

Bleu d'Auvergne to ser pleśniowy wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Ma bardzo wyrazisty smak, a zarazem maślaną kremową konsystencję. Jego wnętrze jest wypełnione zielonymi przerostami szlachetnej pleśni, która nadaje ostry smak. W miarę upływu czasu i procesu dojrzewania, smak sera jest coraz bardziej intensywny. Bleu d'Auvergne zdecydowanie odpowie na potrzeby wszystkich fanów serów pleśniowych.

Bleu d'Auvergne jest najczęściej wykorzystywany jako aromatyczny dodatek do sosów. Można go wykorzystywać także w sałatkach, zapiekankach i na desce serów. Poszukaj inspiracji w naszych przepisach!

Ciekawostka

Istnieją sery, które są nielegalne w Stanach Zjednoczonych! Amerykanie obawiają się, że znajdują się w nich bakterie.


Przepisy

Sałatka z malinami i Brie Naturalnym
Brie i maliny? Mmmm, to napradę idealne połączenie. Sprawdzi się jako przekąska, obiad czy też kolacja. Zobacz
Deska sera z Camembertem Naturalnym Président
Wieczór z przyjaciółmi? Do wina zawsze idealnie sprawdzi się deska z serem, Sprawdź jak podać Camembert. Zobacz
Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami
Lato w pełni... Przy tak wysokich temperaturach sernik na zimno to idealny pomysł. Sprawdź nasz przepis. Zobacz
Zapiekany Camembert Naturalny Président
Camembert podaje się w temperaturze pokojowej, ale to pieczenie wydobywa głębię jego smaku. Sprawdź naszą propozycję podania sera! Zobacz
Sernik z karmelem
Delikatny twaróg i rozpływający się w ustach karmel to połączenie, w którym zakochasz się od pierwszego kęsa. Sprawdź przepis! Zobacz
Crostini z Twarogiem Delikatnym i zielonym pesto
Pyszne i lekkie Crostini z zielonym pesto i Twarogiem Delikatnym to przekąska, której nie sposób się oprzeć Zobacz

Pozostałe produkty

Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu z nich.

ZOBACZ WSZYSTKIE PRODUKTY