







Bleu d'Auvergne 100 g
Bleu d'Auvergne to ser pleśniowy wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Ma bardzo wyrazisty smak, a zarazem maślaną kremową konsystencję. Jego wnętrze jest wypełnione zielonymi przerostami szlachetnej pleśni, która nadaje ostry smak. W miarę upływu czasu i procesu dojrzewania, smak sera jest coraz bardziej intensywny. Bleu d'Auvergne zdecydowanie odpowie na potrzeby wszystkich fanów serów pleśniowych.
Bleu d'Auvergne jest najczęściej wykorzystywany jako aromatyczny dodatek do sosów. Można go wykorzystywać także w sałatkach, zapiekankach i na desce serów. Poszukaj inspiracji w naszych przepisach!
Ciekawostka
Istnieją sery, które są nielegalne w Stanach Zjednoczonych! Amerykanie obawiają się, że znajdują się w nich bakterie.
Przepisy













Pozostałe produkty
Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu z nich.