Bleu d'Auvergne 100 g

Bleu d'Auvergne to ser pleśniowy wytwarzany z mleka krowiego. Dojrzewa od 6 do 8 tygodni. Ma bardzo wyrazisty smak, a zarazem maślaną kremową konsystencję. Jego wnętrze jest wypełnione zielonymi przerostami szlachetnej pleśni, która nadaje ostry smak. W miarę upływu czasu i procesu dojrzewania, smak sera jest coraz bardziej intensywny. Bleu d'Auvergne zdecydowanie odpowie na potrzeby wszystkich fanów serów pleśniowych.

Bleu d'Auvergne jest najczęściej wykorzystywany jako aromatyczny dodatek do sosów. Można go wykorzystywać także w sałatkach, zapiekankach i na desce serów. Poszukaj inspiracji w naszych przepisach!

Ciekawostka

Istnieją sery, które są nielegalne w Stanach Zjednoczonych! Amerykanie obawiają się, że znajdują się w nich bakterie.


Przepisy

Omlet z warzywami i Twarogiem Delikatnym ze szczypiorkiem
Rano często brakuje czasu na wymyślanie śniadań. Sprawdź nasz przepis na szybki i jednocześnie przepyszny omlet. Zobacz
Zdrowe śniadanie z musli z Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président
Zdrowe, lekkie i pożywne śniadanie? Sprawdź nasz przepis na śniadanie z musli z Twarogiem Delikatnym Président. Zobacz
Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto
Chrupiąca bagietka, kremowy Twaróg Delikatny Naturalny i aromatyczne, czerwone pesto - idealne połączenie Zobacz
Sernik z ciepłymi malinami
Klasyczny sernik z pysznym, ciepłym sosem z malin... to brzmi jak słodka przyjemność, której trudno się oprzeć. Sprawdź przepis! Zobacz
Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną
A gdyby tak pyszny, słodki deser przygotować... na grillu? Wrzuć na ruszt brzoskwinie, a całość udekoruj pyszną bitą śmietaną! Zobacz
Sernik z ajerkoniakiem
Wyszukany, oryginalny, delikatny i zachwycający...taki właśnie jest sernik z ajerkoniakiem! Koniecznie sprawdź nasz przepis! Zobacz

Pozostałe produkty

Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu z nich.

ZOBACZ WSZYSTKIE PRODUKTY