Roquefort 100 g

Roquefort wytwarzany jest z mleka owczego. Dzięki charakterystycznemu, wyrazistemu smakowi i aromatowi jest jednym z najsłynniejszych i najbardziej cenionych serów wśród smakoszy. Jego nazwa pochodzi od francuskiego miasteczka, gdzie produkuje się go według oryginalnej receptury. Jego kremowo-maślane wnętrze wypełnia niebieski porost pleśni. Idealnie nada się jako dodatek do wina.

Roquefort perfekcyjnie sprawdzi się na desce serów, ale także jako dodatek do zapiekanek, sałatek oraz aromatycznych sosów. Sprawdź nasze przepisy!

Ciekawostka

Aby wyprodukować 0,5 kg sera, potrzeba 4,5 kg mleka. Przy tym założeniu, przeciętna krowa potrafi wyprodukować ponad 2000 kg sera w ciągu roku (jeżeli jej mleko będzie przeznaczone tylko do tego celu).


Przepisy

Kanapki z Twarogiem Delikatnym z rzodkiewką i warzywami
Kanapki z Twarogiem Delikatnym to zdrowa i pyszna przekąska, którą przygotujesz w 5 minut! Zobacz
Sernik z jabłkami i miodem
Czas na chwilę słodkiej przyjemności? Skosztuj lekkiego jak chmurka sernika z twarogiem President! Zobacz
Bułki twarogowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Bułki z dodatkiem twarogu - nie tylko jako dodatek, lecz także jako jeden ze składników ciasta! Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Bajgle w stylu greckim z Twarogiem Delikatnym Czosnkowym
Śniadanie lub szybka przekąska w greckim stylu? Sprawdź naszą propozycję podania bajgli! Zobacz
Jajka faszerowane z wędzonym łososiem
Zobacz nasz przepis na efektowne faszerowane jajka. Wyglądają pysznie? Koniecznie sprawdź! Zobacz
Camembert w migdałach
Niebanalny pomysł na camemberta i wyśmienite zestawienie smaków, doskonałe dla Waszego podniebienia! Zobacz

Pozostałe produkty

Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu z nich.

ZOBACZ WSZYSTKIE PRODUKTY