Roquefort 100 g

Roquefort wytwarzany jest z mleka owczego. Dzięki charakterystycznemu, wyrazistemu smakowi i aromatowi jest jednym z najsłynniejszych i najbardziej cenionych serów wśród smakoszy. Jego nazwa pochodzi od francuskiego miasteczka, gdzie produkuje się go według oryginalnej receptury. Jego kremowo-maślane wnętrze wypełnia niebieski porost pleśni. Idealnie nada się jako dodatek do wina.

Roquefort perfekcyjnie sprawdzi się na desce serów, ale także jako dodatek do zapiekanek, sałatek oraz aromatycznych sosów. Sprawdź nasze przepisy!

Ciekawostka

Aby wyprodukować 0,5 kg sera, potrzeba 4,5 kg mleka. Przy tym założeniu, przeciętna krowa potrafi wyprodukować ponad 2000 kg sera w ciągu roku (jeżeli jej mleko będzie przeznaczone tylko do tego celu).


Przepisy

Sernik na zimno na biszkoptach
Sernik na zimno skradnie każde serce! Sprawdź, jak szybko i łatwo możesz zrobić go w swojej kuchni! Zobacz
Camembert faszerowany bakaliami i orzechami
Bakalie, orzechy i camembert to niezwykle zgrane trio. Przekonaj się i sprawdź przepis! Zobacz
Dip do świeżych warzyw z Twarogu Delikatnego z czosnkiem Président
Zdrowa przekąska do serialu? Warzywa brzmią nudno... Ale wystarczy dip i od razu będzie przyjemniej! Zobacz
Camembert z grilla z macerowanymi czereśniami
Grill, czereśnie, camembert...Połączenie, które każdy smakosz zapamięta na długo! Zobacz
Rogaliki z jabłkiem i Brie Président
Dobry dzień zaczyna się od dobrego śniadania. Pyszne rogaliki z jabłkiem i Brie Président - zapewnią Ci energi Zobacz
Frytki marchewkowe z dipem twarożkowym
Frytki marchewkowe z dipem twarożkowym to wyśmienite rozwiązanie dla wszystkich, którzy szukają wyjątkowej FIT przekąski Zobacz

Pozostałe produkty

Dobry smak niejedno ma imię. Przyjrzyj się uważniej każdemu z nich.

ZOBACZ WSZYSTKIE PRODUKTY