Bułki twarogowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Przepis
Mleko i cukier podgrzej w rondelku, aż mleko będzie letnie, a cukier się rozpuści. Do ciepłego mleka wsyp drożdże, wymieszaj i odstaw. W osobnej misce wymieszaj mąkę i sól. Wlej zaczyn drożdżowy do mąki, dodaj Twaróg Delikatny Naturalny i wymieszaj drewnianą łyżką. Pod koniec mieszania dodaj miękkie masło. Ciasto zagniataj na blacie do uzyskania gładkiej kuli. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po ok. 1 godzinie ciasto powinno podwoić objętość. Podziel ciasto na 8 części, uformuj okrągłe bułeczki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw na 20 minut, następnie posmaruj rozkłóconym jajkiem z mlekiem i piecz w 180 stopniach przez 20 minut.
Składniki
1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego | |
250 ml mleka | |
1 łyżka masła | |
7 g suchych drożdży | |
1 łyżka cukru | |
500 g mąki | |
1 łyżeczka soli | |
1 jajko + 1 łyżka mleka |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.