Bułki twarogowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym

Przepis

Mleko i cukier podgrzej w rondelku, aż mleko będzie letnie, a cukier się rozpuści. Do ciepłego mleka wsyp drożdże, wymieszaj i odstaw. W osobnej misce wymieszaj mąkę i sól. Wlej zaczyn drożdżowy do mąki, dodaj Twaróg Delikatny Naturalny i wymieszaj drewnianą łyżką. Pod koniec mieszania dodaj miękkie masło. Ciasto zagniataj na blacie do uzyskania gładkiej kuli. Odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po ok. 1 godzinie ciasto powinno podwoić objętość. Podziel ciasto na 8 części, uformuj okrągłe bułeczki i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw na 20 minut, następnie posmaruj rozkłóconym jajkiem z mlekiem i piecz w 180 stopniach przez 20 minut. 

Dodatkowe informacje o przepisie:
150 min 4

Składniki

1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego
250 ml mleka
1 łyżka masła
7 g suchych drożdży
1 łyżka cukru
500 g mąki
1 łyżeczka soli
1 jajko + 1 łyżka mleka

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Crostini z Twarogiem Delikatnym i zielonym pesto
Pyszne i lekkie Crostini z zielonym pesto i Twarogiem Delikatnym to przekąska, której nie sposób się oprzeć Zobacz
Krucha tarta z orzechowym Brie i żurawiną
Szukasz jesiennych dań z wyrazistym smakiem? Sprawdź przepis na kruchą tartę z orzechowym Brie Président i żurawiną! Zobacz
Łosoś panierowany w Président Corregio
Połączenie łososia i chrupkiej panierki z serem Corregio? Wypróbuj nasz przepis i zaskocz gości kompozycją wyjątkowych smaków. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY