Camembert z grilla z macerowanymi czereśniami

Czereśnie mogą być super dodatkiem do pożywnego Camemberta z grilla! Brzmi ciekawie? Zobacz nasz przepis!

Przepis

Połówki wydrylowanych czereśni umieść w garnuszku z gałązką rozmarynu, cukrem i chili. Podgrzewaj na średnim ogniu często mieszając, aż owoce puszczą soki i syrop zgęstnieje (ok. 5 minut). Przed podaniem wyjmij rozmaryn. Ugrilluj Camembert po 2-3 minuty z obu stron. Podaj z ciepłymi czereśniami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20MIN

Składniki

2 krążki sera Camembert na grilla
1 szklanka czereśni
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 gałązka świeżego rozmarynu
1 mała szczypta chili

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Tosty z Camembertem Président i pieczarkami
Kanapka na ciepło? Sprawdź przepis na aromatyczne, jesienne danie z Camembertem Président smakowym. Zobacz
Mini serniczki na zimno
Na osłodę ostatnich gorących dni mamy pyszną propozycję - mini serniczki na zimno z owocami i Twarogiem sernikowym z Mascarpone Zobacz
Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną
Wyrazisty smak żurawiny i niesamowity aromat sera Camembert otulone delikatnym ciastem francuskim. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY