Camembert z grilla z macerowanymi czereśniami

Czereśnie mogą być super dodatkiem do pożywnego Camemberta z grilla! Brzmi ciekawie? Zobacz nasz przepis!

Przepis

Połówki wydrylowanych czereśni umieść w garnuszku z gałązką rozmarynu, cukrem i chili. Podgrzewaj na średnim ogniu często mieszając, aż owoce puszczą soki i syrop zgęstnieje (ok. 5 minut). Przed podaniem wyjmij rozmaryn. Ugrilluj Camembert po 2-3 minuty z obu stron. Podaj z ciepłymi czereśniami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20MIN

Składniki

2 krążki sera Camembert na grilla
1 szklanka czereśni
1 łyżeczka cukru trzcinowego
1 gałązka świeżego rozmarynu
1 mała szczypta chili

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie
Jesień za oknami i jesień na talerzu! Camembert pieczony z jabłkiem i orzechami poleca się na jesienne wieczory. Skusisz się? Zobacz
Grillowany camembert z warzywami
Masz ochotę na grillowany ser? Sprawdź przepis i odkryj smak rozpływającego się w ustach Camembert Grill Président. Zobacz
Lekki sernik na zimno ze świeżymi owocami
Słodki, lekki i prosty sernik o wyjątkowym, śmietankowym smaku! Zachwyci każdego łasucha, tego jesteśmy pewni! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY