Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto
Przepis
Podpraż orzechy piniowe na suchej patelni przez 2 minuty.
Do malaksera przełóż uprażone orzechy, liście bazylii, suszone pomidory i czosnek. Siekaj do uzyskania gęstej pasty. Powoli dolewaj oliwę i miksuj.
Pod koniec dodaj parmezan, dopraw do smaku i wymieszaj.
Bagietkę pokrój na cienkie kromki.
Posmaruj oliwą za pomocą pędzelka i natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.
Smaż, do uzyskania złotego koloru.
Gotowe crostini posmaruj obficie serkiem i pesto.
Składniki
1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego | |
1 bagietka | |
2 łyżki oliwy | |
2 ząbki czosnku | |
Na pesto: | |
1 szklanka suszonych pomidorów w oliwie | |
1 szklanka świeżej bazylii | |
garść orzechów piniowych | |
2 ząbki czosnku | |
½ szklanki tartego parmezanu | |
½ szklanki oliwy | |
sól do smaku |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.