Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto

Przepis

Podpraż orzechy piniowe na suchej patelni przez 2 minuty.

Do malaksera przełóż uprażone orzechy, liście bazylii, suszone pomidory i czosnek. Siekaj do uzyskania gęstej pasty. Powoli dolewaj oliwę i miksuj.

Pod koniec dodaj parmezan, dopraw do smaku i wymieszaj.

Bagietkę pokrój na cienkie kromki.

Posmaruj oliwą za pomocą pędzelka i natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.

Smaż, do uzyskania złotego koloru.

Gotowe crostini posmaruj obficie serkiem i pesto.

Dodatkowe informacje o przepisie:
10 min 2

Składniki

1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego
1 bagietka
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
Na pesto:
1 szklanka suszonych pomidorów w oliwie
1 szklanka świeżej bazylii
garść orzechów piniowych
2 ząbki czosnku
½ szklanki tartego parmezanu
½ szklanki oliwy
sól do smaku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Seromakowiec
Masz ochotę na połączenie klasycznego makowca i tradycyjnego sernika? Sprawdź nasz wyjątkowy i łatwy przepis! Zobacz
Zdrowe śniadanie z musli z Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président
Zdrowe, lekkie i pożywne śniadanie? Sprawdź nasz przepis na śniadanie z musli z Twarogiem Delikatnym Président. Zobacz
Kąski ogórkowe z serkiem Rondelé
Szybka i smaczna przekąska z łososiem? Wypróbuj przepis na kąski ogórkowe z serkiem Rondelé Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY