Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto

Przepis

Podpraż orzechy piniowe na suchej patelni przez 2 minuty.

Do malaksera przełóż uprażone orzechy, liście bazylii, suszone pomidory i czosnek. Siekaj do uzyskania gęstej pasty. Powoli dolewaj oliwę i miksuj.

Pod koniec dodaj parmezan, dopraw do smaku i wymieszaj.

Bagietkę pokrój na cienkie kromki.

Posmaruj oliwą za pomocą pędzelka i natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.

Smaż, do uzyskania złotego koloru.

Gotowe crostini posmaruj obficie serkiem i pesto.

Dodatkowe informacje o przepisie:
10 min 2

Składniki

1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego
1 bagietka
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
Na pesto:
1 szklanka suszonych pomidorów w oliwie
1 szklanka świeżej bazylii
garść orzechów piniowych
2 ząbki czosnku
½ szklanki tartego parmezanu
½ szklanki oliwy
sól do smaku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Ciasteczka z Camembertem do smarowania i suszonymi pomidorami
Polecamy wytrawne ciasteczka z Camembertem do smarowania Président i suszonymi pomidorami. Nawet nie zauważysz, kiedy znikną z tal Zobacz
Nadziewane pomidorki z Twarogiem Delikatnym Ziołowym
Co powiesz na lekkie pomidorki? Przygotuj większą porcję - są tak pyszne, że same znikają z talerza. Zobacz
Placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Wpróbuj lekkie i tradycyjne placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY