Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto

Przepis

Podpraż orzechy piniowe na suchej patelni przez 2 minuty.

Do malaksera przełóż uprażone orzechy, liście bazylii, suszone pomidory i czosnek. Siekaj do uzyskania gęstej pasty. Powoli dolewaj oliwę i miksuj.

Pod koniec dodaj parmezan, dopraw do smaku i wymieszaj.

Bagietkę pokrój na cienkie kromki.

Posmaruj oliwą za pomocą pędzelka i natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.

Smaż, do uzyskania złotego koloru.

Gotowe crostini posmaruj obficie serkiem i pesto.

Dodatkowe informacje o przepisie:
10 min 2

Składniki

1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego
1 bagietka
2 łyżki oliwy
2 ząbki czosnku
Na pesto:
1 szklanka suszonych pomidorów w oliwie
1 szklanka świeżej bazylii
garść orzechów piniowych
2 ząbki czosnku
½ szklanki tartego parmezanu
½ szklanki oliwy
sól do smaku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sałatka z burakami, figami i Président Brique de Chèvre
Kto powiedział, że sałatka musi być nudna? Wypróbuj nasz przepis na sałatkę z burakami, figami i Président Brique de Chèvre! Zobacz
Spaghetti z serem Camembert
Lubisz makarony? Musisz spróbować tego połączenia! Zobacz przepis na spaghetti z serem Camembert! Zobacz
Sernik z Mascarpone z kremem z białej czekolady i limonki
W przepisie zobaczysz jak szybko przygotować przepyszne ciasto, które zachwyci gości Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY