






Crostini z Twarogiem Delikatnym i zielonym pesto
Przepis

Podpraż orzechy piniowe na suchej patelni przez 2 minuty.
Do malaksera przełóż uprażone orzechy, liście bazylii i czosnek. Siekaj do uzyskania gęstej pasty. Powoli dolewaj oliwę i miksuj.
Pod koniec dodaj parmezan, dopraw do smaku i wymieszaj.
Bagietkę pokrój na cienkie kromki.
Posmaruj oliwą za pomocą pędzelka i natrzyj rozkrojonym ząbkiem czosnku.
Smaż, do uzyskania złotego koloru.
Gotowe crostini posmaruj obficie serkiem i pesto.


Składniki
![]() | 1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego |
![]() | 1 bagietka |
![]() | 2 łyżki oliwy |
![]() | 2 ząbki czosnku |
![]() | Na pesto: |
![]() | garść orzechów piniowych |
![]() | 2 szklanki świeżej bazylii |
![]() | 2 ząbki czosnku |
![]() | ½ szklanki tartego parmezanu |
![]() | ½ szklanki oliwy |
![]() | sól do smaku |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






