Delikatna pascha wielkanocna

Przepis

Twaróg przełóż na sito wyłożone gazą i pozostaw na godzinę. Po tym czasie odciśnij z wilgoci i przełóż do miski. W osobnej misce utrzyj miękkie masło z żółtkami i cukrem pudrem. Dodaj twaróg i wymieszaj do połączenia. Na sam koniec dodaj orzechy i bakalie i sok z cytryny. Całą masę przełóż na sito wyłożone świeżą, czystą gazą, wyrównaj wierzch i schowaj na noc do lodówki. Następnego dnia sitko przykryj talerzem, na którym będziesz podawać paschę. Odwróć do góry nogami i zdejmij gazę.

Dodatkowe informacje o przepisie:
90min 4

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego
1 szklanka cukru pudru
4 żółtka
200 g masła
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki posiekanych orzechów
3 łyżki skórki pomarańczowej
3 łyżki rodzynek lub żurawiny

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Kanapki z Twarogiem Delikatnym z rzodkiewką i warzywami
Kanapki z Twarogiem Delikatnym to zdrowa i pyszna przekąska, którą przygotujesz w 5 minut! Zobacz
Tosty z Camembertem Président i pieczarkami
Kanapka na ciepło? Sprawdź przepis na aromatyczne, jesienne danie z Camembertem Président smakowym. Zobacz
Dip do świeżych warzyw z Twarogu Delikatnego z czosnkiem Président
Zdrowa przekąska do serialu? Warzywa brzmią nudno... Ale wystarczy dip i od razu będzie przyjemniej! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY