






Delikatna pascha wielkanocna
Przepis

Twaróg przełóż na sito wyłożone gazą i pozostaw na godzinę. Po tym czasie odciśnij z wilgoci i przełóż do miski. W osobnej misce utrzyj miękkie masło z żółtkami i cukrem pudrem. Dodaj twaróg i wymieszaj do połączenia. Na sam koniec dodaj orzechy i bakalie i sok z cytryny. Całą masę przełóż na sito wyłożone świeżą, czystą gazą, wyrównaj wierzch i schowaj na noc do lodówki. Następnego dnia sitko przykryj talerzem, na którym będziesz podawać paschę. Odwróć do góry nogami i zdejmij gazę.


Składniki
![]() | 1 kg Twarogu Sernikowego |
![]() | 1 szklanka cukru pudru |
![]() | 4 żółtka |
![]() | 200 g masła |
![]() | 1 łyżka soku z cytryny |
![]() | 3 łyżki posiekanych orzechów |
![]() | 3 łyżki skórki pomarańczowej |
![]() | 3 łyżki rodzynek lub żurawiny |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






