Delikatna pascha wielkanocna

Przepis

Twaróg przełóż na sito wyłożone gazą i pozostaw na godzinę. Po tym czasie odciśnij z wilgoci i przełóż do miski. W osobnej misce utrzyj miękkie masło z żółtkami i cukrem pudrem. Dodaj twaróg i wymieszaj do połączenia. Na sam koniec dodaj orzechy i bakalie i sok z cytryny. Całą masę przełóż na sito wyłożone świeżą, czystą gazą, wyrównaj wierzch i schowaj na noc do lodówki. Następnego dnia sitko przykryj talerzem, na którym będziesz podawać paschę. Odwróć do góry nogami i zdejmij gazę.

Dodatkowe informacje o przepisie:
90min 4

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego
1 szklanka cukru pudru
4 żółtka
200 g masła
1 łyżka soku z cytryny
3 łyżki posiekanych orzechów
3 łyżki skórki pomarańczowej
3 łyżki rodzynek lub żurawiny

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Łosoś panierowany w Président Corregio
Połączenie łososia i chrupkiej panierki z serem Corregio? Wypróbuj nasz przepis i zaskocz gości kompozycją wyjątkowych smaków. Zobacz
Naleśniki z Twarogiem Delikatnym z Rzodkiewką
Szukasz pomysłu na naleśniki? Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Sernik z malinowymi serduszkami
Ciasto przygotowane z miłością to więcej niż ciasto. Sprawdź przepis na puszysty i delikatny sernik z Twarogu Sernikowego! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY