Deska serów wytrawna

Przepis

Miękkie masło wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekanymi ziołami i solą. Tak przygotowanym masłem posmaruj pokrojoną na kromki bagietkę i zapiekaj w 180 st.C przez 5-7 min, do uzyskania złotego koloru.

Orzechy upraż na suchej patelni do momentu, w którym zaczną intensywnie pachnieć i nabierać koloru. Ciepłe orzechy przełóż do miseczki i zalej miodem. Opcjonalnie, możesz dodać szczyptę cynamonu.

Sery pokrój i ułóż na desce. Wokół serów zaaranżuj winogrona, konfitury, orzechy w miodzie i ziołowe grzanki. Deskę udekoruj świeżymi ziołami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 min 4

Składniki

1 opakowanie Camembert Aromatique Président
1 opakowanie Sainte Maure Président
1 opakowanie Snacking Président
1 opakowanie Bleu d’Auvergne Président
1 szklanka jasnych winogron
½ szklanki konfitury z gorzej pomarańczy
½ szklanki konfitury z borówek
½ szklanki naturalnego płynnego miodu
½ szklanki łuskanych orzechów włoskich
1 półbagietka
1 łyżka świeżego tymianku
1 łyżka świeżego rozmarynu
2 małe ząbki czosnku
3 łyżki masła
szczypta soli

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sałatka z burakami, figami i Président Brique de Chèvre
Kto powiedział, że sałatka musi być nudna? Wypróbuj nasz przepis na sałatkę z burakami, figami i Président Brique de Chèvre! Zobacz
Sernik cytrynowy z Twarogiem Sernikowym
Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych nietypowym przepisem na sernik? Wypróbuj nasz cytrynowy. Sprawdź przepis Zobacz
Deska serów lekka
Deska serów to coś dla prawdziwych smakoszy! Bogactwo serów, bakalii i owoców - sprawdź naszą propozycję podania! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY