Deska serów wytrawna

Przepis

Miękkie masło wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekanymi ziołami i solą. Tak przygotowanym masłem posmaruj pokrojoną na kromki bagietkę i zapiekaj w 180 st.C przez 5-7 min, do uzyskania złotego koloru.

Orzechy upraż na suchej patelni do momentu, w którym zaczną intensywnie pachnieć i nabierać koloru. Ciepłe orzechy przełóż do miseczki i zalej miodem. Opcjonalnie, możesz dodać szczyptę cynamonu.

Sery pokrój i ułóż na desce. Wokół serów zaaranżuj winogrona, konfitury, orzechy w miodzie i ziołowe grzanki. Deskę udekoruj świeżymi ziołami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 min 4

Składniki

1 opakowanie Camembert Aromatique Président
1 opakowanie Sainte Maure Président
1 opakowanie Snacking Président
1 opakowanie Bleu d’Auvergne Président
1 szklanka jasnych winogron
½ szklanki konfitury z gorzej pomarańczy
½ szklanki konfitury z borówek
½ szklanki naturalnego płynnego miodu
½ szklanki łuskanych orzechów włoskich
1 półbagietka
1 łyżka świeżego tymianku
1 łyżka świeżego rozmarynu
2 małe ząbki czosnku
3 łyżki masła
szczypta soli

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Chałka z Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président
Dzieci uwielbiają chałkę na każdą okazję. Sprawdź jak dzięki owocom i Twarogowi Delikatnemu urozmaicić słodką przekąskę. Zobacz
Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto
Chrupiąca bagietka, kremowy Twaróg Delikatny Naturalny i aromatyczne, czerwone pesto - idealne połączenie Zobacz
Kąski ogórkowe z serkiem Rondelé
Szybka i smaczna przekąska z łososiem? Wypróbuj przepis na kąski ogórkowe z serkiem Rondelé Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY