Deska serów wytrawna

Przepis

Miękkie masło wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekanymi ziołami i solą. Tak przygotowanym masłem posmaruj pokrojoną na kromki bagietkę i zapiekaj w 180 st.C przez 5-7 min, do uzyskania złotego koloru.

Orzechy upraż na suchej patelni do momentu, w którym zaczną intensywnie pachnieć i nabierać koloru. Ciepłe orzechy przełóż do miseczki i zalej miodem. Opcjonalnie, możesz dodać szczyptę cynamonu.

Sery pokrój i ułóż na desce. Wokół serów zaaranżuj winogrona, konfitury, orzechy w miodzie i ziołowe grzanki. Deskę udekoruj świeżymi ziołami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 min 4

Składniki

1 opakowanie Camembert Aromatique Président
1 opakowanie Sainte Maure Président
1 opakowanie Snacking Président
1 opakowanie Bleu d’Auvergne Président
1 szklanka jasnych winogron
½ szklanki konfitury z gorzej pomarańczy
½ szklanki konfitury z borówek
½ szklanki naturalnego płynnego miodu
½ szklanki łuskanych orzechów włoskich
1 półbagietka
1 łyżka świeżego tymianku
1 łyżka świeżego rozmarynu
2 małe ząbki czosnku
3 łyżki masła
szczypta soli

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik z kratką
Sernik można zrobić na setki sposobów... Ale jego klasyczne wydanie zdecydowanie cieszy się największym powodzeniem. Sprawdź! Zobacz
Sernik pomarańczowy na zimno
Prosty i niebanalny przepis na sernik na zimno. Wypróbuj przepis na ciasto bez pieczenia z Serka Waniliowego Président! Zobacz
Sałatka z malinami i Brie Naturalnym
Brie i maliny? Mmmm, to napradę idealne połączenie. Sprawdzi się jako przekąska, obiad czy też kolacja. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY