






Deska serów wytrawna
Przepis

Miękkie masło wymieszaj z posiekanym czosnkiem, posiekanymi ziołami i solą. Tak przygotowanym masłem posmaruj pokrojoną na kromki bagietkę i zapiekaj w 180 st.C przez 5-7 min, do uzyskania złotego koloru.
Orzechy upraż na suchej patelni do momentu, w którym zaczną intensywnie pachnieć i nabierać koloru. Ciepłe orzechy przełóż do miseczki i zalej miodem. Opcjonalnie, możesz dodać szczyptę cynamonu.
Sery pokrój i ułóż na desce. Wokół serów zaaranżuj winogrona, konfitury, orzechy w miodzie i ziołowe grzanki. Deskę udekoruj świeżymi ziołami.


Składniki
![]() | 1 opakowanie Camembert Aromatique Président |
![]() | 1 opakowanie Sainte Maure Président |
![]() | 1 opakowanie Snacking Président |
![]() | 1 opakowanie Bleu d’Auvergne Président |
![]() | 1 szklanka jasnych winogron |
![]() | ½ szklanki konfitury z gorzej pomarańczy |
![]() | ½ szklanki konfitury z borówek |
![]() | ½ szklanki naturalnego płynnego miodu |
![]() | ½ szklanki łuskanych orzechów włoskich |
![]() | 1 półbagietka |
![]() | 1 łyżka świeżego tymianku |
![]() | 1 łyżka świeżego rozmarynu |
![]() | 2 małe ząbki czosnku |
![]() | 3 łyżki masła |
![]() | szczypta soli |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






