






Frytki marchewkowe z dipem twarożkowym
Pyszna i zdrowa przekąska, która będzie miłym urozmaiceniem przy spotkaniu z przyjaciółmi. Sprawdź nasz przepis i chrup na zdrowie.
Przepis

Marchewki umyć, osuszyć i pokroić w słupki. Przełożyć do miski, dodać oliwę, przyprawy i wymieszać. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, rozprowadzić jedną warstwą, aby na siebie nie nachodziły. Piec w 180 stopniach przez 20 minut, obracając w połowie pieczenia. Gotowe frytki posypać posiekaną natką i podawać z Twarogiem Delikatnym Ziołowym.


Składniki
![]() | 1 opakowanie Twarogu Delikatnego Ziołowego |
![]() | 500 g marchewek |
![]() | 2 łyżki oliwy lub oleju rzepakowego |
![]() | ½ łyżeczki soli |
![]() | 1 łyżeczka słodkiej papryki |
![]() | 2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






