Jajka faszerowane z wędzonym łososiem

Przepis

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Przekrój na połówki i wydobądź żółtka za pomocą łyżeczki, przełóż do osobnej miski. Do żółtek dodaj Twaróg Delikatny Naturalny, łososia pokrojonego w drobną kostkę, koperek, sok z cytryny, sól i pieprz. Nafaszeruj jajka przygotowaną masą. Możesz udekorować jajka paseczkami wędzonego łososia oraz świeżym koperkiem.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20MIN 6

Składniki

5 jajek
2-3 łyżki Twarogu Delikatnego Naturalnego
50 g wędzonego łososia
2 łyżki posiekanego koperku
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz do smaku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Kanapki z Twarogiem Delikatnym Szczypiorkowym i jajkiem
Wiosenne połączenia to sposób na mistrzowską kanapkę! Zacznij dzień z Twarogiem Delikatnym Szczypiorek! Zobacz
Quiche z serem camembert i konfiturą gruszkową
Słodycz gruszki i niezwykle wyrazisty w smaku, aromatyczny ser Camembert Président – czyli coś dla prawdziwych smakoszy. Zobacz
Sernik pomarańczowy na zimno
Prosty i niebanalny przepis na sernik na zimno. Wypróbuj przepis na ciasto bez pieczenia z Serka Waniliowego Président! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY