Krem brokułowy z Camembertem

Przepis

Na dnie garnka podsmaż cebulkę i czosnek przez 2-3 minuty, ciągle mieszając. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i brokuły podzielone na różyczki. Zalej bulionem i gotuj na średnim ogniu pod przykryciem, do miękkości warzyw. Dodaj Camembert do smarowania Président i zmiksuj zupę na gęsty krem. Dopraw solą do smaku. Podawaj ze świeżą pietruszką i/lub grzankami oraz dodatkową porcją sera do dekoracji.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 4-6 porcji

Składniki

3 łyżki Camembert do smarowania Président
1 kg brokułów (świeżych lub mrożonych)
1,5 l bulionu lub rosołu
1 mała cebulka
2 ząbki czosnku
2 ziemniaki
1 łyżka oleju
sól do smaku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Camembert z grilla z macerowanymi czereśniami
Grill, czereśnie, camembert...Połączenie, które każdy smakosz zapamięta na długo! Zobacz
Dip do świeżych warzyw z Twarogu Delikatnego z czosnkiem Président
Zdrowa przekąska do serialu? Warzywa brzmią nudno... Ale wystarczy dip i od razu będzie przyjemniej! Zobacz
Łosoś panierowany w Président Corregio
Połączenie łososia i chrupkiej panierki z serem Corregio? Wypróbuj nasz przepis i zaskocz gości kompozycją wyjątkowych smaków. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY