






Krem brokułowy z Camembertem
Przepis

Na dnie garnka podsmaż cebulkę i czosnek przez 2-3 minuty, ciągle mieszając. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i brokuły podzielone na różyczki. Zalej bulionem i gotuj na średnim ogniu pod przykryciem, do miękkości warzyw. Dodaj Camembert do smarowania Président i zmiksuj zupę na gęsty krem. Dopraw solą do smaku. Podawaj ze świeżą pietruszką i/lub grzankami oraz dodatkową porcją sera do dekoracji.


Składniki
![]() | 3 łyżki Camembert do smarowania Président |
![]() | 1 kg brokułów (świeżych lub mrożonych) |
![]() | 1,5 l bulionu lub rosołu |
![]() | 1 mała cebulka |
![]() | 2 ząbki czosnku |
![]() | 2 ziemniaki |
![]() | 1 łyżka oleju |
![]() | sól do smaku |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






