Krucha tarta z orzechowym Brie i żurawiną

Przepis

Zimne masło pokrój w kostkę, dodaj mąkę, żółtko, szczyptę soli i łyżkę zimnej wody. Szybko zagnieć ciasto. Kulę z ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę do tarty, zakładając wystające brzegi. Nakłuj gęsto spód widelcem i piecz przez 10 minut w 180 stopniach C. Ciepłą tartę posmaruj konfiturą z żurawiny, obłóż serem i zapiecz przez kolejne 5 minut, aż brie się rozpuści.

Dodatkowe informacje o przepisie:
15 minut 2

Składniki

Brie Président Orzech
120 g masła
200 g mąki
1 żółtko
4 łyżki konfitury z żurawiny
Szczypta soli

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik jagodowy z Twarogu Sernikowego 8% Président
Letnia beztroska z jagodowym sernikiem. Sprawdź przepis na idealny wakacyjny deser Zobacz
Delikatna pascha wielkanocna
Doskonały deser na szczególne okazje, który zachwyci Twoich gości! Zobacz
Tortilla z Twarogiem Delikatnym z pomidorami Président
Szybkie śniadanie, pyszna kolacja, a może przekąska w ciągu dnia? Wypróbuj nasz przepis na tortillę! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY