Kruche babeczki ze szpinakiem i Chevre Doux

Przepis

Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtko, łyżeczkę soli i wodę. Szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć folię i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Na oleju podsmażyć posiekane ząbki czosnku. Po minucie dorzucić szpinak, oprószyć małą szczyptą soli i smażyć przez ok. 10 minut, aż cały szpinak się zredukuje. Doprawić do smaku. Upieczone babeczki wypełnić farszem szpinakowym i plasterkami sera Chevre Doux Président.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 4 porcje

Składniki

1 opakowanie sera Chevre Doux Président
200 g mąki pszennej
100 g masła
1 żółtko
1 łyżka zimnej wody
2 szklanki świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
sól

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Spaghetti z serem Camembert
Lubisz makarony? Musisz spróbować tego połączenia! Zobacz przepis na spaghetti z serem Camembert! Zobacz
Makaron w kremowym sosie pomidorowym z Président Corregio
Szukasz pomysłu na makaron? Sprawdź przepis na nasz przepis z Président Corregio. Zobacz
Dip do świeżych warzyw z Twarogu Delikatnego z czosnkiem Président
Zdrowa przekąska do serialu? Warzywa brzmią nudno... Ale wystarczy dip i od razu będzie przyjemniej! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY