Kruche babeczki ze szpinakiem i Chevre Doux

Przepis

Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtko, łyżeczkę soli i wodę. Szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć folię i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Na oleju podsmażyć posiekane ząbki czosnku. Po minucie dorzucić szpinak, oprószyć małą szczyptą soli i smażyć przez ok. 10 minut, aż cały szpinak się zredukuje. Doprawić do smaku. Upieczone babeczki wypełnić farszem szpinakowym i plasterkami sera Chevre Doux Président.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 4 porcje

Składniki

1 opakowanie sera Chevre Doux Président
200 g mąki pszennej
100 g masła
1 żółtko
1 łyżka zimnej wody
2 szklanki świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
sól

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie
Jesień za oknami i jesień na talerzu! Camembert pieczony z jabłkiem i orzechami poleca się na jesienne wieczory. Skusisz się? Zobacz
Omlet z warzywami i Twarogiem Delikatnym ze szczypiorkiem
Rano często brakuje czasu na wymyślanie śniadań. Sprawdź nasz przepis na szybki i jednocześnie przepyszny omlet. Zobacz
Quiche z serem camembert i konfiturą gruszkową
Słodycz gruszki i niezwykle wyrazisty w smaku, aromatyczny ser Camembert Président – czyli coś dla prawdziwych smakoszy. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY