






Kruche babeczki ze szpinakiem i Chevre Doux
Przepis

Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtko, łyżeczkę soli i wodę. Szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć folię i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Na oleju podsmażyć posiekane ząbki czosnku. Po minucie dorzucić szpinak, oprószyć małą szczyptą soli i smażyć przez ok. 10 minut, aż cały szpinak się zredukuje. Doprawić do smaku. Upieczone babeczki wypełnić farszem szpinakowym i plasterkami sera Chevre Doux Président.


Składniki
![]() | 1 opakowanie sera Chevre Doux Président |
![]() | 200 g mąki pszennej |
![]() | 100 g masła |
![]() | 1 żółtko |
![]() | 1 łyżka zimnej wody |
![]() | 2 szklanki świeżego szpinaku |
![]() | 2 ząbki czosnku |
![]() | 1 łyżka oleju |
![]() | sól |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






