Kruche babeczki ze szpinakiem i Chevre Doux

Przepis

Zimne masło posiekać z mąką, dodać żółtko, łyżeczkę soli i wodę. Szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć folię i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Na oleju podsmażyć posiekane ząbki czosnku. Po minucie dorzucić szpinak, oprószyć małą szczyptą soli i smażyć przez ok. 10 minut, aż cały szpinak się zredukuje. Doprawić do smaku. Upieczone babeczki wypełnić farszem szpinakowym i plasterkami sera Chevre Doux Président.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 4 porcje

Składniki

1 opakowanie sera Chevre Doux Président
200 g mąki pszennej
100 g masła
1 żółtko
1 łyżka zimnej wody
2 szklanki świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku
1 łyżka oleju
sól

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Delikatna pascha wielkanocna
Doskonały deser na szczególne okazje, który zachwyci Twoich gości! Zobacz
Rogaliki z jabłkiem i Brie Président
Dobry dzień zaczyna się od dobrego śniadania. Pyszne rogaliki z jabłkiem i Brie Président - zapewnią Ci energi Zobacz
Nadziewane pomidorki z Twarogiem Delikatnym Ziołowym
Co powiesz na lekkie pomidorki? Przygotuj większą porcję - są tak pyszne, że same znikają z talerza. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY