Lekki sernik na zimno ze świeżymi owocami

Twaróg sernikowy z Mascarpone i sezonowe owoce to sprawdzony sposób na to, żeby wszyscy zachwycili się cudownym poczęstunkiem. 

Przepis

W rondelku podgrzej mleko z cukrem i żelatyną. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia składników, nie doprowadzaj do zagotowania. Lekko przestudź i przelej do dużej miski. Dodawaj po łyżce Twarogu Sernikowego z Mascarpone, cały czas mieszając. Pod koniec dodaj sok i skórkę z cytryny. Wyłóż formę biszkoptami i na tak przygotowany spód wylej masę serową. Schłodź przez noc i następnego dnia udekoruj świeżymi owocami

Dodatkowe informacje o przepisie:
40MIN+NOC Blaszka o średnicy 23cm

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone
1 szklanka mleka
25 g żelatyny
½ szklanki cukru
łyżka soku z cytryny
łyżeczka otartej skórki z cytryny
ok. 25 okrągłych biszkoptów
2 szklanki letnich owoców do dekoracji(truskawki, maliny, jeżyny, borówki, czereśnie, morele)
kilka listków świeżej mięty

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Chałka z Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président
Dzieci uwielbiają chałkę na każdą okazję. Sprawdź jak dzięki owocom i Twarogowi Delikatnemu urozmaicić słodką przekąskę. Zobacz
Jajka faszerowane Twarogiem Delikatnym z Rzodkiewką
Masz ochotę na szybką i łatwą przekąskę? Skosztuj pysznych jajek faszerowanych Twarogiem Delikatnym z Rzodkiewką Président! Zobacz
Kanapki z pastą jajeczną z Twarogiem Delikatnym z ziołami
Lubisz pasty kanapkowe? To pokochasz nasz przepis na pastę jajeczną z Twarogiem Delikatnym. Z nią śniadanie nabiera smaku. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY