Lekki sernik na zimno ze świeżymi owocami

Twaróg sernikowy z Mascarpone i sezonowe owoce to sprawdzony sposób na to, żeby wszyscy zachwycili się cudownym poczęstunkiem. 

Przepis

W rondelku podgrzej mleko z cukrem i żelatyną. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia składników, nie doprowadzaj do zagotowania. Lekko przestudź i przelej do dużej miski. Dodawaj po łyżce Twarogu Sernikowego z Mascarpone, cały czas mieszając. Pod koniec dodaj sok i skórkę z cytryny. Wyłóż formę biszkoptami i na tak przygotowany spód wylej masę serową. Schłodź przez noc i następnego dnia udekoruj świeżymi owocami

Dodatkowe informacje o przepisie:
40MIN+NOC Blaszka o średnicy 23cm

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego z Mascarpone
1 szklanka mleka
25 g żelatyny
½ szklanki cukru
łyżka soku z cytryny
łyżeczka otartej skórki z cytryny
ok. 25 okrągłych biszkoptów
2 szklanki letnich owoców do dekoracji(truskawki, maliny, jeżyny, borówki, czereśnie, morele)
kilka listków świeżej mięty

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Kąski ogórkowe z serkiem Rondelé
Szybka i smaczna przekąska z łososiem? Wypróbuj przepis na kąski ogórkowe z serkiem Rondelé Zobacz
Sernik jagodowy z Twarogu Sernikowego 8% Président
Letnia beztroska z jagodowym sernikiem. Sprawdź przepis na idealny wakacyjny deser Zobacz
Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym
Delikatne, proste i jednocześnie wyraziste w smaku. Placki z cukinii możesz zjeść na przekąskę, obiad i kolację! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY