Mini serniczki na zimno

Przepis

Herbatniki zmielić na drobny piasek, dodać rozpuszczone masło i wymieszać. Tak przygotowaną masą wyłożyć foremki do babeczek lub papilotki i docisnąć. W misce wymieszać twaróg, śmietanę, cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody, przestudzić, dolewać stopniowo do masy serowej i wymieszać. Wlać masę serową na przygotowane spody i schłodzić przez 4-6 godzin lub przez noc. Podać ze świeżymi owocami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 minut + schłodzenie 3

Składniki

500 g sera twarogu sernikowego z mascarpone
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki żelatyny
100 g cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
150 g herbatników
50 g masła
szklanka świeżych truskawek i borówek

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Tosty z Camembertem Président i pieczarkami
Kanapka na ciepło? Sprawdź przepis na aromatyczne, jesienne danie z Camembertem Président smakowym. Zobacz
Tosty z Brie Naturalnym Président i grillowaną brzoskwinią
Tosty nie muszą być zwyczajne - wystarczą ciekawe dodatki. Sprawdź jak urozmaicić kanapki na ciepło! Zobacz
Crostini z Twarogiem Delikatnym i zielonym pesto
Pyszne i lekkie Crostini z zielonym pesto i Twarogiem Delikatnym to przekąska, której nie sposób się oprzeć Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY