Mini serniczki na zimno

Przepis

Herbatniki zmielić na drobny piasek, dodać rozpuszczone masło i wymieszać. Tak przygotowaną masą wyłożyć foremki do babeczek lub papilotki i docisnąć. W misce wymieszać twaróg, śmietanę, cukier puder i cukier waniliowy. Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wody, przestudzić, dolewać stopniowo do masy serowej i wymieszać. Wlać masę serową na przygotowane spody i schłodzić przez 4-6 godzin lub przez noc. Podać ze świeżymi owocami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 minut + schłodzenie 3

Składniki

500 g sera twarogu sernikowego z mascarpone
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki żelatyny
100 g cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
150 g herbatników
50 g masła
szklanka świeżych truskawek i borówek

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Bułki twarogowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Bułki z dodatkiem twarogu - nie tylko jako dodatek, lecz także jako jeden ze składników ciasta! Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną
Wyrazisty smak żurawiny i niesamowity aromat sera Camembert otulone delikatnym ciastem francuskim. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Quiche z serem camembert i konfiturą gruszkową
Słodycz gruszki i niezwykle wyrazisty w smaku, aromatyczny ser Camembert Président – czyli coś dla prawdziwych smakoszy. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY