






Mini serniczki z powidłami
Przepis

Składniki:
Masa sernikowa:
500 g Twarogu Sernikowego President 8%
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Spód:
100 g pokruszonych herbatników
3 łyżki miękkiego masła
Na górę:
200 g powideł śliwkowych
Przygotowanie:
Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż w foremkach na babeczki, wyrównaj i schłodź w lodówce. Resztę składników sernika wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 - 70 minut. Chłodź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Po wystudzeniu, na wierzch serniczków nałóż łyżeczką powidła śliwkowe.


Składniki
![]() | 500 g Twarogu Sernikowego President 8% |
![]() | 2 jajka |
![]() | 1/2 szklanki cukru |
![]() | 1 łyżka mąki ziemniaczanej |
![]() | 100 g pokruszonych herbatników |
![]() | 3 łyżki miękkiego masła |
![]() | 200 g powideł śliwkowych |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






