Mini serniczki z powidłami

Przepis

Składniki:

Masa sernikowa:
500 g Twarogu Sernikowego President 8%
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Spód:
100 g pokruszonych herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Na górę:
200 g powideł śliwkowych

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż w foremkach na babeczki, wyrównaj i schłodź w lodówce. Resztę składników sernika wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 - 70 minut. Chłodź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Po wystudzeniu, na wierzch serniczków nałóż łyżeczką powidła śliwkowe.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min + 60 min pieczenia Składniki na 10-12 sztuk

Składniki

500 g Twarogu Sernikowego President 8%
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 g pokruszonych herbatników
3 łyżki miękkiego masła
200 g powideł śliwkowych

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Deska serów wytrawna
Wytrawna deska serów - doskonała na zimowe wieczory. Podaj jako przystawkę podczas wykwintnego przyjęcia! Zobacz
Jajka faszerowane Twarogiem Delikatnym z Rzodkiewką
Masz ochotę na szybką i łatwą przekąskę? Skosztuj pysznych jajek faszerowanych Twarogiem Delikatnym z Rzodkiewką Président! Zobacz
Grzanki z karmelizowaną cebulką i Camembert Aromatique Président
Aromatyczna przystawka na ciepło, przygotowana w 20 minut? Musisz sprawdzić naszą wersję grzanek z Camembertem Aromatycznym! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY