Mini serniczki z powidłami

Przepis

Składniki:

Masa sernikowa:
500 g Twarogu Sernikowego President 8%
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Spód:
100 g pokruszonych herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Na górę:
200 g powideł śliwkowych

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż w foremkach na babeczki, wyrównaj i schłodź w lodówce. Resztę składników sernika wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 - 70 minut. Chłodź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Po wystudzeniu, na wierzch serniczków nałóż łyżeczką powidła śliwkowe.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min + 60 min pieczenia Składniki na 10-12 sztuk

Składniki

500 g Twarogu Sernikowego President 8%
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 g pokruszonych herbatników
3 łyżki miękkiego masła
200 g powideł śliwkowych

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Mini serniczki na zimno
Na osłodę ostatnich gorących dni mamy pyszną propozycję - mini serniczki na zimno z owocami i Twarogiem sernikowym z Mascarpone Zobacz
Kanapki z Twarogiem Delikatnym z rzodkiewką i warzywami
Kanapki z Twarogiem Delikatnym to zdrowa i pyszna przekąska, którą przygotujesz w 5 minut! Zobacz
Kąski ogórkowe z serkiem Rondelé
Szybka i smaczna przekąska z łososiem? Wypróbuj przepis na kąski ogórkowe z serkiem Rondelé Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY