Mini serniczki z powidłami

Przepis

Składniki:

Masa sernikowa:
500 g Twarogu Sernikowego President 8%
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Spód:
100 g pokruszonych herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Na górę:
200 g powideł śliwkowych

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż w foremkach na babeczki, wyrównaj i schłodź w lodówce. Resztę składników sernika wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 - 70 minut. Chłodź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Po wystudzeniu, na wierzch serniczków nałóż łyżeczką powidła śliwkowe.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min + 60 min pieczenia Składniki na 10-12 sztuk

Składniki

500 g Twarogu Sernikowego President 8%
2 jajka
1/2 szklanki cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
100 g pokruszonych herbatników
3 łyżki miękkiego masła
200 g powideł śliwkowych

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną
Wyrazisty smak żurawiny i niesamowity aromat sera Camembert otulone delikatnym ciastem francuskim. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Sałatka ze szparagami, batatami i serem camembert
Sycąca sałatka, która łączy wszystko co najlepsze w jednym, doskonałym połączeniu! Zobacz
Lekki sernik na zimno ze świeżymi owocami
Słodki, lekki i prosty sernik o wyjątkowym, śmietankowym smaku! Zachwyci każdego łasucha, tego jesteśmy pewni! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY