Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną
Przepis
W misce utrzyj miękkie masło z cukrem. Dodaj umytą i osuszoną żurawinę, wymieszaj i odstaw.
Ciasto francuskie podziel na 10 prostokątów, na każdym ułóż 2 plasterki sera i kilka kulek żurawiny. Brzegi ciasta dociśnij widelcem i posmaruj mlekiem.
Piecz w 200 stopniach przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.
Składniki
2 opakowania sera Camembert Président Orzech | |
1 arkusz ciasta francuskiego | |
1 szklanka świeżej żurawiny | |
1 łyżka miękkiego masła | |
1 łyżeczka brązowego cukru | |
2 łyżki mleka |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.