Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną

Przepis

W misce utrzyj miękkie masło z cukrem. Dodaj umytą i osuszoną żurawinę, wymieszaj i odstaw.

Ciasto francuskie podziel na 10 prostokątów, na każdym ułóż 2 plasterki sera i kilka kulek żurawiny. Brzegi ciasta dociśnij widelcem i posmaruj mlekiem.

Piecz w 200 stopniach przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 min 4

Składniki

2 opakowania sera Camembert Président Orzech
1 arkusz ciasta francuskiego
1 szklanka świeżej żurawiny
1 łyżka miękkiego masła
1 łyżeczka brązowego cukru
2 łyżki mleka

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Mini serniczki z powidłami
Zaskocz swoich gości pysznymi mini serniczkami z powidłami z Twarogu Sernikowego Président. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami
Lato w pełni... Przy tak wysokich temperaturach sernik na zimno to idealny pomysł. Sprawdź nasz przepis. Zobacz
Spaghetti z serem Camembert
Lubisz makarony? Musisz spróbować tego połączenia! Zobacz przepis na spaghetti z serem Camembert! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY