Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną

Przepis

W misce utrzyj miękkie masło z cukrem. Dodaj umytą i osuszoną żurawinę, wymieszaj i odstaw.

Ciasto francuskie podziel na 10 prostokątów, na każdym ułóż 2 plasterki sera i kilka kulek żurawiny. Brzegi ciasta dociśnij widelcem i posmaruj mlekiem.

Piecz w 200 stopniach przez 15-20 minut do uzyskania złotego koloru.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 min 4

Składniki

2 opakowania sera Camembert Président Orzech
1 arkusz ciasta francuskiego
1 szklanka świeżej żurawiny
1 łyżka miękkiego masła
1 łyżeczka brązowego cukru
2 łyżki mleka

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Bułki twarogowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Bułki z dodatkiem twarogu - nie tylko jako dodatek, lecz także jako jeden ze składników ciasta! Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Spaghetti z serem Camembert
Lubisz makarony? Musisz spróbować tego połączenia! Zobacz przepis na spaghetti z serem Camembert! Zobacz
Krucha tarta z orzechowym Brie i żurawiną
Szukasz jesiennych dań z wyrazistym smakiem? Sprawdź przepis na kruchą tartę z orzechowym Brie Président i żurawiną! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY