Panierowany Camembert w trójkącikach

Zachwyć znajomych i podaj pyszne serowe kąski podczas kolacji! Sprawdź nasz przepis!

Przepis

Krążek Camembert pokrój na 8 trójkącików. Każdy kawałek zanurz w roztrzepanym jajku, a następnie panieruj w bułce tartej doprawionej solą i pieprzem. Dla dodatkowej chrupkości, cząstki sera obtocz w panierce podwójnie. Smaż na złoty kolor. Gotowe serowe trójkąciki podawaj na gorąco z konfiturą z żurawiny.

Dodatkowe informacje o przepisie:
15 minut 2

Składniki

1 Camembert Naturalny Président
1 jajko
1/2 szklanki bułki tartej
Olej do smażenia
Konfitura żurawinowa
Sól i pieprz

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Camembert z grilla z macerowanymi czereśniami
Grill, czereśnie, camembert...Połączenie, które każdy smakosz zapamięta na długo! Zobacz
Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami
Lato w pełni... Przy tak wysokich temperaturach sernik na zimno to idealny pomysł. Sprawdź nasz przepis. Zobacz
Mini serniczki na zimno
Na osłodę ostatnich gorących dni mamy pyszną propozycję - mini serniczki na zimno z owocami i Twarogiem sernikowym z Mascarpone Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY