Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie

Przepis

Na patelni rozpuść masło z miodem i cynamonem, kiedy cała masa zacznie się pienić, dodaj orzechy włoskie, wymieszaj i wyłóż na arkusz papieru do pieczenia. Wystudź. W osobnej blaszce wyłożonej papierem ułóż plasterki jabłka, umieść na nich ser camembert i zapiekaj przez 10 minut w 180 stopniach. Podawaj ser z karmelizowanymi orzechami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 2

Składniki

1 opakowanie sera Camembert Président
1 kwaśne jabłko
½ szklanki orzechów włoskich
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
½ łyżeczki cynamonu

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Panierowany Camembert w trójkącikach
Zachwyć znajomych i podaj serowe kąski podczas kolacji! Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Sernik z Mascarpone z kremem z białej czekolady i limonki
W przepisie zobaczysz jak szybko przygotować przepyszne ciasto, które zachwyci gości Zobacz
Zawijane tortille z Twarogiem Delikatnym z ziołami i łososiem
Do szkoły, do pracy, na śniadanie, na obiad, przekąska... Tortilla na milion sposobów. Sprawdź naszą propozycję. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY