Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie

Przepis

Na patelni rozpuść masło z miodem i cynamonem, kiedy cała masa zacznie się pienić, dodaj orzechy włoskie, wymieszaj i wyłóż na arkusz papieru do pieczenia. Wystudź. W osobnej blaszce wyłożonej papierem ułóż plasterki jabłka, umieść na nich ser camembert i zapiekaj przez 10 minut w 180 stopniach. Podawaj ser z karmelizowanymi orzechami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 2

Składniki

1 opakowanie sera Camembert Président
1 kwaśne jabłko
½ szklanki orzechów włoskich
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
½ łyżeczki cynamonu

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Seromakowiec
Masz ochotę na połączenie klasycznego makowca i tradycyjnego sernika? Sprawdź nasz wyjątkowy i łatwy przepis! Zobacz
Sernik Mango z Twarogu Sernikowego
Co powiesz na delikatny sernik z herbatnikowym spodem i pysznym musem z mango? Sprawdź przepis! Zobacz
Tosty z Camembertem Président i pieczarkami
Kanapka na ciepło? Sprawdź przepis na aromatyczne, jesienne danie z Camembertem Président smakowym. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY