Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie

Przepis

Na patelni rozpuść masło z miodem i cynamonem, kiedy cała masa zacznie się pienić, dodaj orzechy włoskie, wymieszaj i wyłóż na arkusz papieru do pieczenia. Wystudź. W osobnej blaszce wyłożonej papierem ułóż plasterki jabłka, umieść na nich ser camembert i zapiekaj przez 10 minut w 180 stopniach. Podawaj ser z karmelizowanymi orzechami.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 2

Składniki

1 opakowanie sera Camembert Président
1 kwaśne jabłko
½ szklanki orzechów włoskich
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
½ łyżeczki cynamonu

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Krucha tarta z orzechowym Brie i żurawiną
Szukasz jesiennych dań z wyrazistym smakiem? Sprawdź przepis na kruchą tartę z orzechowym Brie Président i żurawiną! Zobacz
Makaron w kremowym sosie pomidorowym z Président Corregio
Szukasz pomysłu na makaron? Sprawdź przepis na nasz przepis z Président Corregio. Zobacz
Krem brokułowy z Camembertem
Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy obiad? Postaw na kremową konsystencję i pyszny, brokułowy smak! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY