Pity śródziemnomorskie z Twarogiem Delikatnym

To przepis dla zakochanych w kuchni śródziemnomorskiej...i dla tych, którzy cenią sobie szybkie i zdrowe przekąski!

Przepis

Pokrój paprykę w słupki, a cebulę w piórka. Dodaj ciecierzycę i wymieszaj wszystko z oliwą i przyprawami. Wyłóż mieszankę na blachę i piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Pity posmarować Twarogiem Delikatnym, nałożyć upieczone warzywa z ciecierzycą, posypać pestkami granatu i udekorować świeżą pietruszką.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20MIN

Składniki

1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego
4 chlebki pita
3 kolorowe papryki
3 małe czerwone cebule
1 szklanka ciecierzycy konserwowej lub ugotowanej
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka granulowanego czosnku
½ łyżeczki soli
½ granatu
łyżka siekanej pietruszki

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik pomarańczowy na zimno
Prosty i niebanalny przepis na sernik na zimno. Wypróbuj przepis na ciasto bez pieczenia z Serka Waniliowego Président! Zobacz
Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie
Jesień za oknami i jesień na talerzu! Camembert pieczony z jabłkiem i orzechami poleca się na jesienne wieczory. Skusisz się? Zobacz
Sałatka z serem Bleu d'Auvergne, pieczonym kurczakiem i winogronami
Szukasz pomysłu na ciekawą sałatkę? Nasze nieszablonowe połączenie smaków na pewno każdemu przypadkie do gustu. Sprawdź przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY