Pity śródziemnomorskie z Twarogiem Delikatnym
To przepis dla zakochanych w kuchni śródziemnomorskiej...i dla tych, którzy cenią sobie szybkie i zdrowe przekąski!
Przepis
Pokrój paprykę w słupki, a cebulę w piórka. Dodaj ciecierzycę i wymieszaj wszystko z oliwą i przyprawami. Wyłóż mieszankę na blachę i piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Pity posmarować Twarogiem Delikatnym, nałożyć upieczone warzywa z ciecierzycą, posypać pestkami granatu i udekorować świeżą pietruszką.
Składniki
1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego | |
4 chlebki pita | |
3 kolorowe papryki | |
3 małe czerwone cebule | |
1 szklanka ciecierzycy konserwowej lub ugotowanej | |
2 łyżki oliwy | |
1 łyżeczka słodkiej papryki | |
1 łyżeczka kminu rzymskiego | |
1 łyżeczka granulowanego czosnku | |
½ łyżeczki soli | |
½ granatu | |
łyżka siekanej pietruszki |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.