Pity śródziemnomorskie z Twarogiem Delikatnym

To przepis dla zakochanych w kuchni śródziemnomorskiej...i dla tych, którzy cenią sobie szybkie i zdrowe przekąski!

Przepis

Pokrój paprykę w słupki, a cebulę w piórka. Dodaj ciecierzycę i wymieszaj wszystko z oliwą i przyprawami. Wyłóż mieszankę na blachę i piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Pity posmarować Twarogiem Delikatnym, nałożyć upieczone warzywa z ciecierzycą, posypać pestkami granatu i udekorować świeżą pietruszką.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20MIN

Składniki

1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego
4 chlebki pita
3 kolorowe papryki
3 małe czerwone cebule
1 szklanka ciecierzycy konserwowej lub ugotowanej
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka granulowanego czosnku
½ łyżeczki soli
½ granatu
łyżka siekanej pietruszki

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Delikatna pascha wielkanocna
Doskonały deser na szczególne okazje, który zachwyci Twoich gości! Zobacz
Zawijane tortille z Twarogiem Delikatnym z ziołami i łososiem
Do szkoły, do pracy, na śniadanie, na obiad, przekąska... Tortilla na milion sposobów. Sprawdź naszą propozycję. Zobacz
Seromakowiec
Masz ochotę na połączenie klasycznego makowca i tradycyjnego sernika? Sprawdź nasz wyjątkowy i łatwy przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY