






Pity śródziemnomorskie z Twarogiem Delikatnym
To przepis dla zakochanych w kuchni śródziemnomorskiej...i dla tych, którzy cenią sobie szybkie i zdrowe przekąski!
Przepis

Pokrój paprykę w słupki, a cebulę w piórka. Dodaj ciecierzycę i wymieszaj wszystko z oliwą i przyprawami. Wyłóż mieszankę na blachę i piecz przez 15 minut w 180 stopniach. Pity posmarować Twarogiem Delikatnym, nałożyć upieczone warzywa z ciecierzycą, posypać pestkami granatu i udekorować świeżą pietruszką.


Składniki
![]() | 1 opakowanie Twarogu Delikatnego Naturalnego |
![]() | 4 chlebki pita |
![]() | 3 kolorowe papryki |
![]() | 3 małe czerwone cebule |
![]() | 1 szklanka ciecierzycy konserwowej lub ugotowanej |
![]() | 2 łyżki oliwy |
![]() | 1 łyżeczka słodkiej papryki |
![]() | 1 łyżeczka kminu rzymskiego |
![]() | 1 łyżeczka granulowanego czosnku |
![]() | ½ łyżeczki soli |
![]() | ½ granatu |
![]() | łyżka siekanej pietruszki |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






