Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym

Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym

Przepis

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i odstaw na 15 minut. Jajka wymieszaj z Twarogiem Delikatnym, mąką, posiekanym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Cukinię odciśnij z wody, dodaj do ciasta i dokładnie połącz składniki łyżką.
Smaż placuszki na oleju na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru. Podaj z Twarogiem Delikatnym Czosnkowym.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 min 2

Składniki

Twaróg Delikatny Czosnkowy (3 łyżki do masy + reszta opakowania do dekoracji)
1 średnia cukinia
2 jajka
7 płaskich łyżek mąki
3 łyżki Twarogu Delikatnego Czosnkowego
1 ząbek czosnku
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Krucha tarta z orzechowym Brie i żurawiną
Szukasz jesiennych dań z wyrazistym smakiem? Sprawdź przepis na kruchą tartę z orzechowym Brie Président i żurawiną! Zobacz
Tosty z Camembertem Président i pieczarkami
Kanapka na ciepło? Sprawdź przepis na aromatyczne, jesienne danie z Camembertem Président smakowym. Zobacz
Tortilla z Twarogiem Delikatnym z pomidorami Président
Szybkie śniadanie, pyszna kolacja, a może przekąska w ciągu dnia? Wypróbuj nasz przepis na tortillę! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY