Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym

Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym

Przepis

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i odstaw na 15 minut. Jajka wymieszaj z Twarogiem Delikatnym, mąką, posiekanym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Cukinię odciśnij z wody, dodaj do ciasta i dokładnie połącz składniki łyżką.
Smaż placuszki na oleju na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru. Podaj z Twarogiem Delikatnym Czosnkowym.

Dodatkowe informacje o przepisie:
30 min 2

Składniki

Twaróg Delikatny Czosnkowy (3 łyżki do masy + reszta opakowania do dekoracji)
1 średnia cukinia
2 jajka
7 płaskich łyżek mąki
3 łyżki Twarogu Delikatnego Czosnkowego
1 ząbek czosnku
Sól i pieprz do smaku
Olej do smażenia

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Dip do świeżych warzyw z Twarogu Delikatnego z czosnkiem Président
Zdrowa przekąska do serialu? Warzywa brzmią nudno... Ale wystarczy dip i od razu będzie przyjemniej! Zobacz
Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami
Lato w pełni... Przy tak wysokich temperaturach sernik na zimno to idealny pomysł. Sprawdź nasz przepis. Zobacz
Wafle ryżowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym, owocami i miodem
Lekkie i pyszne śniadanie to idealny początek dnia. Wypróbuj nasze kanapki na waflach ryżowych z owocami i miodem. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY