






Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym
Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym
Przepis

Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach, oprósz solą i odstaw na 15 minut. Jajka wymieszaj z Twarogiem Delikatnym, mąką, posiekanym czosnkiem oraz solą i pieprzem. Cukinię odciśnij z wody, dodaj do ciasta i dokładnie połącz składniki łyżką.
Smaż placuszki na oleju na średnim ogniu, aż do uzyskania złotego koloru. Podaj z Twarogiem Delikatnym Czosnkowym.


Składniki
![]() | Twaróg Delikatny Czosnkowy (3 łyżki do masy + reszta opakowania do dekoracji) |
![]() | 1 średnia cukinia |
![]() | 2 jajka |
![]() | 7 płaskich łyżek mąki |
![]() | 3 łyżki Twarogu Delikatnego Czosnkowego |
![]() | 1 ząbek czosnku |
![]() | Sól i pieprz do smaku |
![]() | Olej do smażenia |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






