Placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym

Wpróbuj lekkie i tradycyjne placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président!

Przepis

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszaj mąkę, jajka, cukier, mleko, proszek, cynamon i masło. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do ciasta. Smaż na średnim ogniu przez 3-5 min z każdej strony. Podawaj placuszki na ciepło, przełożone Twarogiem Delikatnym.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 4

Składniki

Twaróg Delikatny Naturalny Président
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
Pół szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka roztopionego masła
1 duże lub 2 małe kwaśne jabłka

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Dip do świeżych warzyw z Twarogu Delikatnego z czosnkiem Président
Zdrowa przekąska do serialu? Warzywa brzmią nudno... Ale wystarczy dip i od razu będzie przyjemniej! Zobacz
Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym
Delikatne, proste i jednocześnie wyraziste w smaku. Placki z cukinii możesz zjeść na przekąskę, obiad i kolację! Zobacz
Zapiekanka à la gratin z serem Camembert
Gratin, czyli zapiekanka ziemniaczana po francusku! U nas z dodatkiem sera Camembert Président Chilli. Skusisz się? Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY