Placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym

Wpróbuj lekkie i tradycyjne placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président!

Przepis

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszaj mąkę, jajka, cukier, mleko, proszek, cynamon i masło. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do ciasta. Smaż na średnim ogniu przez 3-5 min z każdej strony. Podawaj placuszki na ciepło, przełożone Twarogiem Delikatnym.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 4

Składniki

Twaróg Delikatny Naturalny Président
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
Pół szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka roztopionego masła
1 duże lub 2 małe kwaśne jabłka

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną
A gdyby tak pyszny, słodki deser przygotować... na grillu? Wrzuć na ruszt brzoskwinie, a całość udekoruj pyszną bitą śmietaną! Zobacz
Pity śródziemnomorskie z Twarogiem Delikatnym
Pita to szybka przekąska, która jest sycąca i zdrowa! Zobacz
Kanapki z Twarogiem Delikatnym Szczypiorkowym i jajkiem
Wiosenne połączenia to sposób na mistrzowską kanapkę! Zacznij dzień z Twarogiem Delikatnym Szczypiorek! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY