






Placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Wpróbuj lekkie i tradycyjne placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président!
Przepis

Przygotowanie:
W dużej misce wymieszaj mąkę, jajka, cukier, mleko, proszek, cynamon i masło. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do ciasta. Smaż na średnim ogniu przez 3-5 min z każdej strony. Podawaj placuszki na ciepło, przełożone Twarogiem Delikatnym.


Składniki
![]() | Twaróg Delikatny Naturalny Président |
![]() | 1 szklanka mąki pszennej |
![]() | 2 jajka |
![]() | Pół szklanki mleka |
![]() | 2 łyżki cukru |
![]() | 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia |
![]() | 1 łyżeczka cynamonu |
![]() | 1 łyżka roztopionego masła |
![]() | 1 duże lub 2 małe kwaśne jabłka |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






