Placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym

Wpróbuj lekkie i tradycyjne placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président!

Przepis

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszaj mąkę, jajka, cukier, mleko, proszek, cynamon i masło. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do ciasta. Smaż na średnim ogniu przez 3-5 min z każdej strony. Podawaj placuszki na ciepło, przełożone Twarogiem Delikatnym.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 4

Składniki

Twaróg Delikatny Naturalny Président
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
Pół szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka roztopionego masła
1 duże lub 2 małe kwaśne jabłka

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Jajka faszerowane z wędzonym łososiem
Zobacz nasz przepis na efektowne faszerowane jajka. Wyglądają pysznie? Koniecznie sprawdź! Zobacz
Mini serniczki z powidłami
Zaskocz swoich gości pysznymi mini serniczkami z powidłami z Twarogu Sernikowego Président. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Sernik z karmelem
Delikatny twaróg i rozpływający się w ustach karmel to połączenie, w którym zakochasz się od pierwszego kęsa. Sprawdź przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY