Placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym

Wpróbuj lekkie i tradycyjne placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président!

Przepis

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszaj mąkę, jajka, cukier, mleko, proszek, cynamon i masło. Jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj do ciasta. Smaż na średnim ogniu przez 3-5 min z każdej strony. Podawaj placuszki na ciepło, przełożone Twarogiem Delikatnym.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min 4

Składniki

Twaróg Delikatny Naturalny Président
1 szklanka mąki pszennej
2 jajka
Pół szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżka roztopionego masła
1 duże lub 2 małe kwaśne jabłka

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Kanapki z pieczoną dynią i Président Rondelé
Lubisz pieczoną dynię? Pokochasz ją w połączeniu z puszystym serkiem Président Rondelé. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Krucha tarta z orzechowym Brie i żurawiną
Szukasz jesiennych dań z wyrazistym smakiem? Sprawdź przepis na kruchą tartę z orzechowym Brie Président i żurawiną! Zobacz
Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami
Lato w pełni... Przy tak wysokich temperaturach sernik na zimno to idealny pomysł. Sprawdź nasz przepis. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY