Quiche z serem camembert i konfiturą gruszkową

Przepis

Zimne masło posiekaj z mąką i solą, dodaj żółtko i szybko zagnieć kulę ciasta. Rozwałkuj, wyłóż natłuszczoną formę do tarty i gęsto nakłuj widelcem. Piecz spód przez 10 min w 200 stopniach. W międzyczasie wymieszaj jajka ze śmietanką. Wylej na podpieczony spód, na górę wyłóż plasterki sera camembert i zapiecz przez 30 min w 180 stopniach. Na gorący quiche nałóż konfiturę z gruszek.

Dodatkowe informacje o przepisie:
100 min 4

Składniki

175 g mąki pszennej
100 g masła
1 żółtko
pół łyżeczki soli
1 opakowanie sera Camembert Président
3 jajka
200 ml śmietanki 30% tłuszczu
3 łyżki konfitury gruszkowej

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Bułki twarogowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Bułki z dodatkiem twarogu - nie tylko jako dodatek, lecz także jako jeden ze składników ciasta! Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Kąski ogórkowe z serkiem Rondelé
Szybka i smaczna przekąska z łososiem? Wypróbuj przepis na kąski ogórkowe z serkiem Rondelé Zobacz
Bajgle w stylu greckim z Twarogiem Delikatnym Czosnkowym
Śniadanie lub szybka przekąska w greckim stylu? Sprawdź naszą propozycję podania bajgli! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY