






Quiche z serem camembert i konfiturą gruszkową
Przepis

Zimne masło posiekaj z mąką i solą, dodaj żółtko i szybko zagnieć kulę ciasta. Rozwałkuj, wyłóż natłuszczoną formę do tarty i gęsto nakłuj widelcem. Piecz spód przez 10 min w 200 stopniach. W międzyczasie wymieszaj jajka ze śmietanką. Wylej na podpieczony spód, na górę wyłóż plasterki sera camembert i zapiecz przez 30 min w 180 stopniach. Na gorący quiche nałóż konfiturę z gruszek.


Składniki
![]() | 175 g mąki pszennej |
![]() | 100 g masła |
![]() | 1 żółtko |
![]() | pół łyżeczki soli |
![]() | 1 opakowanie sera Camembert Président |
![]() | 3 jajka |
![]() | 200 ml śmietanki 30% tłuszczu |
![]() | 3 łyżki konfitury gruszkowej |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






