Sałatka z serem Bleu d'Auvergne, pieczonym kurczakiem i winogronami

Przepis

Wymieszaj miód, oliwę, sok z cytryny i przyprawy.

Połowę sosu wetrzyj w pierś z kurczaka i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Do miski przełóż sałatę, ser pokrojony w kostkę, winogrona, cebulę pokrojoną w piórka i plasterki kurczaka. Polej drugą połową sosu.

Dodatkowe informacje o przepisie:
25 min 2

Składniki

50 g sera Bleu d'Auvergne
100 g piersi z kurczaka
3 spore garście mixu sałat
garść winogron
ćwiartka małej czerwonej cebuli
2 łyżeczki miodu
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
szczypta soli i pieprzu do smaku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Dip do świeżych warzyw z Twarogu Delikatnego z czosnkiem Président
Zdrowa przekąska do serialu? Warzywa brzmią nudno... Ale wystarczy dip i od razu będzie przyjemniej! Zobacz
Zdrowe śniadanie z musli z Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président
Zdrowe, lekkie i pożywne śniadanie? Sprawdź nasz przepis na śniadanie z musli z Twarogiem Delikatnym Président. Zobacz
Panierowany Camembert w trójkącikach
Zachwyć znajomych i podaj serowe kąski podczas kolacji! Sprawdź nasz przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY