Sałatka z serem Bleu d'Auvergne, pieczonym kurczakiem i winogronami

Przepis

Wymieszaj miód, oliwę, sok z cytryny i przyprawy.

Połowę sosu wetrzyj w pierś z kurczaka i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Do miski przełóż sałatę, ser pokrojony w kostkę, winogrona, cebulę pokrojoną w piórka i plasterki kurczaka. Polej drugą połową sosu.

Dodatkowe informacje o przepisie:
25 min 2

Składniki

50 g sera Bleu d'Auvergne
100 g piersi z kurczaka
3 spore garście mixu sałat
garść winogron
ćwiartka małej czerwonej cebuli
2 łyżeczki miodu
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
szczypta soli i pieprzu do smaku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik z jabłkami i miodem
Czas na chwilę słodkiej przyjemności? Skosztuj lekkiego jak chmurka sernika z twarogiem President! Zobacz
Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną
A gdyby tak pyszny, słodki deser przygotować... na grillu? Wrzuć na ruszt brzoskwinie, a całość udekoruj pyszną bitą śmietaną! Zobacz
Sałatka z burakami, figami i Président Brique de Chèvre
Kto powiedział, że sałatka musi być nudna? Wypróbuj nasz przepis na sałatkę z burakami, figami i Président Brique de Chèvre! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY