Sałatka z serem Bleu d'Auvergne, pieczonym kurczakiem i winogronami

Przepis

Wymieszaj miód, oliwę, sok z cytryny i przyprawy.

Połowę sosu wetrzyj w pierś z kurczaka i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

Do miski przełóż sałatę, ser pokrojony w kostkę, winogrona, cebulę pokrojoną w piórka i plasterki kurczaka. Polej drugą połową sosu.

Dodatkowe informacje o przepisie:
25 min 2

Składniki

50 g sera Bleu d'Auvergne
100 g piersi z kurczaka
3 spore garście mixu sałat
garść winogron
ćwiartka małej czerwonej cebuli
2 łyżeczki miodu
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
szczypta soli i pieprzu do smaku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik z ciepłymi malinami
Klasyczny sernik z pysznym, ciepłym sosem z malin... to brzmi jak słodka przyjemność, której trudno się oprzeć. Sprawdź przepis! Zobacz
Sernik piernikowy
Masz ochotę na sernik? Wypróbuj nasz piernikowy z Twarogiem Sernikowym 4% Président! Zobacz
Krucha tarta z orzechowym Brie i żurawiną
Szukasz jesiennych dań z wyrazistym smakiem? Sprawdź przepis na kruchą tartę z orzechowym Brie Président i żurawiną! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY