






Sałatka z serem Bleu d'Auvergne, pieczonym kurczakiem i winogronami
Przepis

Wymieszaj miód, oliwę, sok z cytryny i przyprawy.
Połowę sosu wetrzyj w pierś z kurczaka i piecz przez 20 minut w 180 stopniach.
Do miski przełóż sałatę, ser pokrojony w kostkę, winogrona, cebulę pokrojoną w piórka i plasterki kurczaka. Polej drugą połową sosu.


Składniki
![]() | 50 g sera Bleu d'Auvergne |
![]() | 100 g piersi z kurczaka |
![]() | 3 spore garście mixu sałat |
![]() | garść winogron |
![]() | ćwiartka małej czerwonej cebuli |
![]() | 2 łyżeczki miodu |
![]() | 2 łyżki soku z cytryny |
![]() | 2 łyżki oliwy |
![]() | 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich |
![]() | szczypta soli i pieprzu do smaku |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






