Sałatka ze szparagami, batatami i serem camembert

Wyśmienita sałatka, w której połączyliśmy orzechowy smak camemberta, delikatność szparagów i głębie smaku batatów.

Przepis

Bataty obierz i pokrój w kostkę. Oprósz solą i pieprzem, łyżką oliwy i wymieszaj. Rozłóż pojedynczą warstwą na blaszce i piecz przez 20 minut (wymieszaj w połowie pieczenia). W międzyczasie umyj szparagi i odetnij twarde końcówki. Pokrój szparagi na kawałki wielkości kęsa, polej łyżką oliwy i oprósz solą. Wrzuć je do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu batatów i piecz przez 8-10 minut, do miękkości. Upieczone warzywa wymieszaj z rukolą, dodaj camembert pokrojony w trójkąciki. Wymieszaj wszystkie składniki sosu i polej sałatkę.

 

Dodatkowe informacje o przepisie:
30MIN

Składniki

1 krążek sera camembert
2 średnie bataty
1 pęczek szparagów
2 łyżki oliwy
3 garście rukoli
sól i pieprz do smaku
Sos:
2 łyżki oliwy
2 łyżki soku z cytryny
½ łyżeczki granulowanego czosnku
1 łyżeczka miodu
½ łyżeczki soli

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sałatka z burakami, figami i Président Brique de Chèvre
Kto powiedział, że sałatka musi być nudna? Wypróbuj nasz przepis na sałatkę z burakami, figami i Président Brique de Chèvre! Zobacz
Sernik z jabłkami i miodem
Czas na chwilę słodkiej przyjemności? Skosztuj lekkiego jak chmurka sernika z twarogiem President! Zobacz
Zdrowe śniadanie z musli z Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président
Zdrowe, lekkie i pożywne śniadanie? Sprawdź nasz przepis na śniadanie z musli z Twarogiem Delikatnym Président. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY