Sernik cytrynowy z Twarogiem Sernikowym

Ciasto to zawsze idealny pomysł na deser. Sprawdź nasz nietypowy przepis na cytrynowy sernik!

Przepis

Spód:
150 g g herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Masa sernikowa:
1 kg twarogu sernikowego
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka skórki otartej z cytryny
200 g kwaśnej śmietany

Lukier:
Szklanka cukru pudru
3 łyżki soku z cytryny

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce. Resztę składników sernika wymieszaj za pomocą miksera.

Piecz w 160 stopniach przez 60 do 70 minut.

Chłódź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Dodatkowe informacje o przepisie:
80 min 6

Składniki

Twaróg Sernikowy Président 1 kg
3 łyżki Masła ekstra Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
2 łyżki soku z cytryny
150 g g herbatników
1 łyżka skórki otartej z cytryny
200 g kwaśnej śmietany
Szklanka cukru pudru
3 łyżki soku z cytryny

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie
Jesień za oknami i jesień na talerzu! Camembert pieczony z jabłkiem i orzechami poleca się na jesienne wieczory. Skusisz się? Zobacz
Grzanki z karmelizowaną cebulką i Camembert Aromatique Président
Aromatyczna przystawka na ciepło, przygotowana w 20 minut? Musisz sprawdzić naszą wersję grzanek z Camembertem Aromatycznym! Zobacz
Sernik na zimno na biszkoptach
Sernik na zimno skradnie każde serce! Sprawdź, jak szybko i łatwo możesz zrobić go w swojej kuchni! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY