Sernik cytrynowy z Twarogiem Sernikowym

Ciasto to zawsze idealny pomysł na deser. Sprawdź nasz nietypowy przepis na cytrynowy sernik!

Przepis

Spód:
150 g g herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Masa sernikowa:
1 kg twarogu sernikowego
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka skórki otartej z cytryny
200 g kwaśnej śmietany

Lukier:
Szklanka cukru pudru
3 łyżki soku z cytryny

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce. Resztę składników sernika wymieszaj za pomocą miksera.

Piecz w 160 stopniach przez 60 do 70 minut.

Chłódź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Dodatkowe informacje o przepisie:
80 min 6

Składniki

Twaróg Sernikowy Président 1 kg
3 łyżki Masła ekstra Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
2 łyżki soku z cytryny
150 g g herbatników
1 łyżka skórki otartej z cytryny
200 g kwaśnej śmietany
Szklanka cukru pudru
3 łyżki soku z cytryny

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Kąski ogórkowe z serkiem Rondelé
Szybka i smaczna przekąska z łososiem? Wypróbuj przepis na kąski ogórkowe z serkiem Rondelé Zobacz
Sernik piernikowy
Masz ochotę na sernik? Wypróbuj nasz piernikowy z Twarogiem Sernikowym 4% Président! Zobacz
Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną
Wyrazisty smak żurawiny i niesamowity aromat sera Camembert otulone delikatnym ciastem francuskim. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY