Sernik czarny las

Przepis

Spód
150 g czekoladowych herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Masa
1 kg Twarogu Sernikowego 4% Président
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżki kwaśnej Śmietany 18% Président
6 jajek
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g czekolady deserowej

Polewa:
35 ml śmietanki kremówki
100 g białej czekolady

Wiśnie z żelu

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masę na spód tortownicy. Wstaw do lodówki.

Twaróg Sernikowy 4% Président utrzyj z cukrem. Miksując, dodaj jajka, śmietanę i rozpuszczoną czekoladę deserową. Masę serową wylej na schłodzony spód.

Tortownicę owiniętą szczelnie folią aluminiową wstaw do większego naczynia wypełnionego do połowy wrzątkiem. Tak przygotowany sernik w kąpieli wodnej piecz przez 10 min w 180 stopniach, a następnie przez 90 min w 110 stopniach. Gotowy sernik studź w ciepłym piekarniku, a następnie w lodówce przez minimum 4-5 godzin.  Pokruszoną białą czekoladę zalej podgrzaną śmietanką i mieszaj do rozpuszczenia. Gdy wystygnie, polej nią sernik. Podawaj z wiśniami w żelu.

Dodatkowe informacje o przepisie:
Czas przygotowania: 10 min + 100 min pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm

Składniki

150 g czekoladowych herbatników
3 łyżki miękkiego masła
1 kg Twarogu Sernikowego 4% Président
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżki kwaśnej Śmietany 18% Président
6 jajek
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g czekolady deserowej
35 ml śmietanki kremówki
100 g białej czekolady
Wiśnie z żelu

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sałatka z burakami, figami i Président Brique de Chèvre
Kto powiedział, że sałatka musi być nudna? Wypróbuj nasz przepis na sałatkę z burakami, figami i Président Brique de Chèvre! Zobacz
Bruschetta z Twarogiem Delikatnym z Ziołami
Przepis na bruschettę jest szybki, a efekt zdumiewający. Wypróbuj ten prosty sposób na szybką i zdrową przekąskę! Zobacz
Camembert z grilla z macerowanymi czereśniami
Grill, czereśnie, camembert...Połączenie, które każdy smakosz zapamięta na długo! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY