Sernik czarny las

Przepis

Spód
150 g czekoladowych herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Masa
1 kg Twarogu Sernikowego 4% Président
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżki kwaśnej Śmietany 18% Président
6 jajek
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g czekolady deserowej

Polewa:
35 ml śmietanki kremówki
100 g białej czekolady

Wiśnie z żelu

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masę na spód tortownicy. Wstaw do lodówki.

Twaróg Sernikowy 4% Président utrzyj z cukrem. Miksując, dodaj jajka, śmietanę i rozpuszczoną czekoladę deserową. Masę serową wylej na schłodzony spód.

Tortownicę owiniętą szczelnie folią aluminiową wstaw do większego naczynia wypełnionego do połowy wrzątkiem. Tak przygotowany sernik w kąpieli wodnej piecz przez 10 min w 180 stopniach, a następnie przez 90 min w 110 stopniach. Gotowy sernik studź w ciepłym piekarniku, a następnie w lodówce przez minimum 4-5 godzin.  Pokruszoną białą czekoladę zalej podgrzaną śmietanką i mieszaj do rozpuszczenia. Gdy wystygnie, polej nią sernik. Podawaj z wiśniami w żelu.

Dodatkowe informacje o przepisie:
Czas przygotowania: 10 min + 100 min pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm

Składniki

150 g czekoladowych herbatników
3 łyżki miękkiego masła
1 kg Twarogu Sernikowego 4% Président
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżki kwaśnej Śmietany 18% Président
6 jajek
2 łyżeczki cukru waniliowego
100 g czekolady deserowej
35 ml śmietanki kremówki
100 g białej czekolady
Wiśnie z żelu

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Kanapki z Twarogiem Delikatnym Szczypiorkowym i jajkiem
Wiosenne połączenia to sposób na mistrzowską kanapkę! Zacznij dzień z Twarogiem Delikatnym Szczypiorek! Zobacz
Camembert faszerowany bakaliami i orzechami
Bakalie, orzechy i camembert to niezwykle zgrane trio. Przekonaj się i sprawdź przepis! Zobacz
Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto
Chrupiąca bagietka, kremowy Twaróg Delikatny Naturalny i aromatyczne, czerwone pesto - idealne połączenie Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY