Sernik dyniowy ze spodem cynamonowym

Przepis

Składniki:

Spód

1 i ½ szklanki mąki pszennej

6 łyżek cukru

1 żółtko

100 g zimnego masła

1 płaska łyżeczka cynamonu

 

Masa serowa:

1 kg Twarogu Sernikowego Président 4%

200 g puree z dyni

4 jajka

1 szklanka cukru

1 saszetka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Zimne masło pokrój w kostkę, dodaj mąkę, żółtko, cukier, cynamon i łyżkę zimnej wody. Szybko zagnieć ciasto. Kulę z ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu, rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę do tarty, lub tortownicy zakładając wystające brzegi. Nakłuj gęsto spód widelcem i piecz przez 10 minut w 180 stopniach. Wymieszaj mikserem wszystkie składniki masy serowej, aż do utworzenia jednolitej masy. Wylej na ostudzony spód i piecz przez 60 min w 160 stopniach.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min + 60 min pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm

Składniki

1 i ½ szklanki mąki pszennej
6 łyżek cukru
1 żółtko
100 g zimnego masła
1 płaska łyżeczka cynamonu
1 kg Twarogu Sernikowego Président 4
200 g puree z dyni
4 jajka
1 szklanka cukru
1 saszetka cukru waniliowego

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Kanapki z konfiturą pomarańczową i Camembertem Président
Kanapki nie muszą być nudne! Wypróbuj te z konfiturą pomarańczową i Camembert Président Zobacz
Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną
Wyrazisty smak żurawiny i niesamowity aromat sera Camembert otulone delikatnym ciastem francuskim. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Krem brokułowy z Camembertem
Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy obiad? Postaw na kremową konsystencję i pyszny, brokułowy smak! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY