Sernik dyniowy ze spodem cynamonowym

Przepis

Składniki:

Spód

1 i ½ szklanki mąki pszennej

6 łyżek cukru

1 żółtko

100 g zimnego masła

1 płaska łyżeczka cynamonu

 

Masa serowa:

1 kg Twarogu Sernikowego Président 4%

200 g puree z dyni

4 jajka

1 szklanka cukru

1 saszetka cukru waniliowego

Przygotowanie:

Zimne masło pokrój w kostkę, dodaj mąkę, żółtko, cukier, cynamon i łyżkę zimnej wody. Szybko zagnieć ciasto. Kulę z ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 minut. Po upływie tego czasu, rozwałkuj ciasto i wyłóż nim formę do tarty, lub tortownicy zakładając wystające brzegi. Nakłuj gęsto spód widelcem i piecz przez 10 minut w 180 stopniach. Wymieszaj mikserem wszystkie składniki masy serowej, aż do utworzenia jednolitej masy. Wylej na ostudzony spód i piecz przez 60 min w 160 stopniach.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min + 60 min pieczenia Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm

Składniki

1 i ½ szklanki mąki pszennej
6 łyżek cukru
1 żółtko
100 g zimnego masła
1 płaska łyżeczka cynamonu
1 kg Twarogu Sernikowego Président 4
200 g puree z dyni
4 jajka
1 szklanka cukru
1 saszetka cukru waniliowego

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Zawijane tortille z Twarogiem Delikatnym z ziołami i łososiem
Do szkoły, do pracy, na śniadanie, na obiad, przekąska... Tortilla na milion sposobów. Sprawdź naszą propozycję. Zobacz
Delikatna pascha wielkanocna
Doskonały deser na szczególne okazje, który zachwyci Twoich gości! Zobacz
Sernik z ajerkoniakiem
Wyszukany, oryginalny, delikatny i zachwycający...taki właśnie jest sernik z ajerkoniakiem! Koniecznie sprawdź nasz przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY