






Sernik jagodowy z Twarogu Sernikowego 8% Président
Z wakacjami i beztroską na pewno kojarzą się jagody. Zatrzymaj chwile lata w jagodowym serniku.
Przepis

Spód:
150 g Herbatników
3 łyżki Masła Ekstra Président
Masa:
1 kg Twarogu Sernikowego 8% Président
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
6 jajek
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 g jagód zmiksowanych na puree
Jagody do ozdoby
Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy. Wstaw do lodówki.
Twaróg Sernikowy 8% Président utrzyj z cukrem. Miksując dodaj jajka, śmietanę i puree z jagód. Masę serową wylej na schłodzony spód. Tortownicę owiniętą szczelnie folią aluminiową wstaw do większego naczynia wypełnionego do połowy wrzątkiem. Tak przygotowany sernik w kąpieli wodnej piecz przez 10 min w 180 stopniach, a następnie przez 90 min w 110 stopniach.
Gotowy sernik studź w ciepłym piekarniku, a następnie w lodówce przez minimum 4-5 godzin. Podawaj z dodatkiem świeżych jagód.


Składniki
![]() | Twaróg Sernikowy 1 kg |
![]() | 3 łyżki Masła Ekstra Président |
![]() | 150 g Herbatników |
![]() | 1 szklanka drobnego cukru |
![]() | 2 łyżki kwaśnej śmietany |
![]() | 6 jajek |
![]() | 2 łyżeczki cukru waniliowego |
![]() | 200 g jagód zmiksowanych na puree |
![]() | Jagody do ozdoby |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






