Sernik jagodowy z Twarogu Sernikowego 8% Président

Z wakacjami i beztroską na pewno kojarzą się jagody. Zatrzymaj chwile lata w jagodowym serniku.

Przepis

Spód:
150 g Herbatników
3 łyżki Masła Ekstra Président 

Masa:
1 kg Twarogu Sernikowego 8% Président
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżki kwaśnej śmietany 18%
6 jajek
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 g jagód zmiksowanych na puree

Jagody do ozdoby

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy. Wstaw do lodówki.

Twaróg Sernikowy 8% Président utrzyj z cukrem. Miksując dodaj jajka, śmietanę i puree z jagód. Masę serową wylej na schłodzony spód. Tortownicę owiniętą szczelnie folią aluminiową wstaw do większego naczynia wypełnionego do połowy wrzątkiem. Tak przygotowany sernik w kąpieli wodnej piecz przez 10 min w 180 stopniach, a następnie przez 90 min w 110 stopniach.

Gotowy sernik studź w ciepłym piekarniku, a następnie w lodówce przez minimum 4-5 godzin. Podawaj z dodatkiem świeżych jagód.

Dodatkowe informacje o przepisie:
110 min 5

Składniki

Twaróg Sernikowy 1 kg
3 łyżki Masła Ekstra Président
150 g Herbatników
1 szklanka drobnego cukru
2 łyżki kwaśnej śmietany
6 jajek
2 łyżeczki cukru waniliowego
200 g jagód zmiksowanych na puree
Jagody do ozdoby

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Seromakowiec
Masz ochotę na połączenie klasycznego makowca i tradycyjnego sernika? Sprawdź nasz wyjątkowy i łatwy przepis! Zobacz
Omlet z warzywami i Twarogiem Delikatnym ze szczypiorkiem
Rano często brakuje czasu na wymyślanie śniadań. Sprawdź nasz przepis na szybki i jednocześnie przepyszny omlet. Zobacz
Sernik cytrynowy z Twarogiem Sernikowym
Chcesz zaskoczyć rodzinę lub znajomych nietypowym przepisem na sernik? Wypróbuj nasz cytrynowy. Sprawdź przepis Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY