






Sernik Mango z Twarogu Sernikowego
Przepis

Spód:
150 g g herbatników
3 łyżki miękkiego masła
Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego President
5 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 łyżka skrobii ziemniaczanej
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sok z połówki cytryny
Mus mango
ok. 300 g miąższu z dojrzałego mango (1 średnia sztuka)
10 g żelatyny
mango i mięta do dekoracji
Przygotowanie:
Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.
Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Dojrzałe mango pokrojone w kostkę zblenduj i przetrzyj przez sito. Żelatynę rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Połącz z musem mango, wylej na schłodzony sernik i schłodź do całkowitego stężenia.


Składniki
![]() | 150 g g herbatników |
![]() | 3 łyżki miękkiego masła |
![]() | 1 kg Twarogu Sernikowego President |
![]() | 5 jajek |
![]() | 1 szklanka cukru |
![]() | 2 łyżeczki cukru wanilinowego |
![]() | 1 łyżka skrobii ziemniaczanej |
![]() | 2 łyżki gęstego jogurtu greckiego |
![]() | sok z połówki cytryny |
![]() | ok. 300 g miąższu z dojrzałego mango (1 średnia sztuka) |
![]() | 10 g żelatyny |
![]() | mango i mięta do dekoracji |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






