Sernik Mango z Twarogu Sernikowego

Przepis

Spód:
150 g g herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego President
5 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 łyżka skrobii ziemniaczanej
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sok z połówki cytryny
Mus mango
ok. 300 g miąższu z dojrzałego mango (1 średnia sztuka)
10 g żelatyny
mango i mięta do dekoracji

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.
Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Dojrzałe mango pokrojone w kostkę zblenduj i przetrzyj przez sito. Żelatynę rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Połącz z musem mango, wylej na schłodzony sernik i schłodź do całkowitego stężenia.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min przygotowania + 60-70 min pieczenia Składniki na blachę o średnicy 23 cm

Składniki

150 g g herbatników
3 łyżki miękkiego masła
1 kg Twarogu Sernikowego President
5 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 łyżka skrobii ziemniaczanej
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sok z połówki cytryny
ok. 300 g miąższu z dojrzałego mango (1 średnia sztuka)
10 g żelatyny
mango i mięta do dekoracji

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik piernikowy
Masz ochotę na sernik? Wypróbuj nasz piernikowy z Twarogiem Sernikowym 4% Président! Zobacz
Panierowany Camembert w trójkącikach
Zachwyć znajomych i podaj serowe kąski podczas kolacji! Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Zapiekanka à la gratin z serem Camembert
Gratin, czyli zapiekanka ziemniaczana po francusku! U nas z dodatkiem sera Camembert Président Chilli. Skusisz się? Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY