Sernik Mango z Twarogu Sernikowego
Przepis
Spód:
150 g g herbatników
3 łyżki miękkiego masła
Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego President
5 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 łyżka skrobii ziemniaczanej
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sok z połówki cytryny
Mus mango
ok. 300 g miąższu z dojrzałego mango (1 średnia sztuka)
10 g żelatyny
mango i mięta do dekoracji
Przygotowanie:
Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.
Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Dojrzałe mango pokrojone w kostkę zblenduj i przetrzyj przez sito. Żelatynę rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Połącz z musem mango, wylej na schłodzony sernik i schłodź do całkowitego stężenia.
Składniki
150 g g herbatników | |
3 łyżki miękkiego masła | |
1 kg Twarogu Sernikowego President | |
5 jajek | |
1 szklanka cukru | |
2 łyżeczki cukru wanilinowego | |
1 łyżka skrobii ziemniaczanej | |
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego | |
sok z połówki cytryny | |
ok. 300 g miąższu z dojrzałego mango (1 średnia sztuka) | |
10 g żelatyny | |
mango i mięta do dekoracji |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.