Sernik Mango z Twarogu Sernikowego

Przepis

Spód:
150 g g herbatników
3 łyżki miękkiego masła

Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego President
5 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 łyżka skrobii ziemniaczanej
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sok z połówki cytryny
Mus mango
ok. 300 g miąższu z dojrzałego mango (1 średnia sztuka)
10 g żelatyny
mango i mięta do dekoracji

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.
Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Dojrzałe mango pokrojone w kostkę zblenduj i przetrzyj przez sito. Żelatynę rozpuść w 50 ml ciepłej wody. Połącz z musem mango, wylej na schłodzony sernik i schłodź do całkowitego stężenia.

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 min przygotowania + 60-70 min pieczenia Składniki na blachę o średnicy 23 cm

Składniki

150 g g herbatników
3 łyżki miękkiego masła
1 kg Twarogu Sernikowego President
5 jajek
1 szklanka cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
1 łyżka skrobii ziemniaczanej
2 łyżki gęstego jogurtu greckiego
sok z połówki cytryny
ok. 300 g miąższu z dojrzałego mango (1 średnia sztuka)
10 g żelatyny
mango i mięta do dekoracji

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Ciasteczka z Camembertem do smarowania i suszonymi pomidorami
Polecamy wytrawne ciasteczka z Camembertem do smarowania Président i suszonymi pomidorami. Nawet nie zauważysz, kiedy znikną z tal Zobacz
Kanapki z miodem i Rondelé orzechowym
Kanapki nie muszą być nudne! Daj się zaskoczyć i wypróbuj nasz przepis na kromki z Président Rondelé, orzechami i miodem. Zobacz
Chałka z Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président
Dzieci uwielbiają chałkę na każdą okazję. Sprawdź jak dzięki owocom i Twarogowi Delikatnemu urozmaicić słodką przekąskę. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY