Sernik na zimno na biszkoptach

 Pyszny i szybki sernik, który jest doskonałym pomysłem na wykorzystanie sezonowych owoców!

Przepis

Okrągłe biszkopty pokruszyć, dodać miękkie masło, wymieszać i powstałą masą wyłożyć spód tortownicy. Wokół ścianek poustawiać biszkopty paluszki, jeśli będą zbyt wysokie, można przyciąć do wysokości tortownicy. Twaróg zmiksować z cukrem i śmietanką. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku, wymieszać, lekko przestudzić,. Wymieszać z kilkoma łyżkami masy twarogowej i dodać do całości. Masę wylać do przygotowanej blachy i schłodzić przez noc w lodówce. Następnego dnia udekorować świeżymi malinami i listkami mięty.

Dodatkowe informacje o przepisie:
60MIN

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego
130 g cukru pudru
2 łyżki cukru z wanilią
200 ml śmietanki 30%
20 g masła
2 łyżki żelatyny
100 g biszkoptów okrągłych
100 g biszkoptów paluszków
200 g świeżych malin
listki mięty do dekoracji

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym
Delikatne, proste i jednocześnie wyraziste w smaku. Placki z cukinii możesz zjeść na przekąskę, obiad i kolację! Zobacz
Kanapki z miodem i Rondelé orzechowym
Kanapki nie muszą być nudne! Daj się zaskoczyć i wypróbuj nasz przepis na kromki z Président Rondelé, orzechami i miodem. Zobacz
Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto
Chrupiąca bagietka, kremowy Twaróg Delikatny Naturalny i aromatyczne, czerwone pesto - idealne połączenie Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY