Sernik na zimno na biszkoptach
Pyszny i szybki sernik, który jest doskonałym pomysłem na wykorzystanie sezonowych owoców!
Przepis
Okrągłe biszkopty pokruszyć, dodać miękkie masło, wymieszać i powstałą masą wyłożyć spód tortownicy. Wokół ścianek poustawiać biszkopty paluszki, jeśli będą zbyt wysokie, można przyciąć do wysokości tortownicy. Twaróg zmiksować z cukrem i śmietanką. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku, wymieszać, lekko przestudzić,. Wymieszać z kilkoma łyżkami masy twarogowej i dodać do całości. Masę wylać do przygotowanej blachy i schłodzić przez noc w lodówce. Następnego dnia udekorować świeżymi malinami i listkami mięty.
Składniki
1 kg Twarogu Sernikowego | |
130 g cukru pudru | |
2 łyżki cukru z wanilią | |
200 ml śmietanki 30% | |
20 g masła | |
2 łyżki żelatyny | |
100 g biszkoptów okrągłych | |
100 g biszkoptów paluszków | |
200 g świeżych malin | |
listki mięty do dekoracji |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.