






Sernik na zimno na biszkoptach
Pyszny i szybki sernik, który jest doskonałym pomysłem na wykorzystanie sezonowych owoców!
Przepis

Okrągłe biszkopty pokruszyć, dodać miękkie masło, wymieszać i powstałą masą wyłożyć spód tortownicy. Wokół ścianek poustawiać biszkopty paluszki, jeśli będą zbyt wysokie, można przyciąć do wysokości tortownicy. Twaróg zmiksować z cukrem i śmietanką. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku, wymieszać, lekko przestudzić,. Wymieszać z kilkoma łyżkami masy twarogowej i dodać do całości. Masę wylać do przygotowanej blachy i schłodzić przez noc w lodówce. Następnego dnia udekorować świeżymi malinami i listkami mięty.


Składniki
![]() | 1 kg Twarogu Sernikowego |
![]() | 130 g cukru pudru |
![]() | 2 łyżki cukru z wanilią |
![]() | 200 ml śmietanki 30% |
![]() | 20 g masła |
![]() | 2 łyżki żelatyny |
![]() | 100 g biszkoptów okrągłych |
![]() | 100 g biszkoptów paluszków |
![]() | 200 g świeżych malin |
![]() | listki mięty do dekoracji |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






