Sernik na zimno na biszkoptach

 Pyszny i szybki sernik, który jest doskonałym pomysłem na wykorzystanie sezonowych owoców!

Przepis

Okrągłe biszkopty pokruszyć, dodać miękkie masło, wymieszać i powstałą masą wyłożyć spód tortownicy. Wokół ścianek poustawiać biszkopty paluszki, jeśli będą zbyt wysokie, można przyciąć do wysokości tortownicy. Twaróg zmiksować z cukrem i śmietanką. Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach wrzątku, wymieszać, lekko przestudzić,. Wymieszać z kilkoma łyżkami masy twarogowej i dodać do całości. Masę wylać do przygotowanej blachy i schłodzić przez noc w lodówce. Następnego dnia udekorować świeżymi malinami i listkami mięty.

Dodatkowe informacje o przepisie:
60MIN

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego
130 g cukru pudru
2 łyżki cukru z wanilią
200 ml śmietanki 30%
20 g masła
2 łyżki żelatyny
100 g biszkoptów okrągłych
100 g biszkoptów paluszków
200 g świeżych malin
listki mięty do dekoracji

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik z ciepłymi malinami
Klasyczny sernik z pysznym, ciepłym sosem z malin... to brzmi jak słodka przyjemność, której trudno się oprzeć. Sprawdź przepis! Zobacz
Crostini z Twarogiem Delikatnym i czerwonym pesto
Chrupiąca bagietka, kremowy Twaróg Delikatny Naturalny i aromatyczne, czerwone pesto - idealne połączenie Zobacz
Mini serniczki z powidłami
Zaskocz swoich gości pysznymi mini serniczkami z powidłami z Twarogu Sernikowego Président. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY