Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami

Przepis

Zabezpiecz tortownicę folią spożywczą a spód wyłóż herbatnikami.

Rozpuść żelatynę we wrzątku i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzoną żelatynę wymieszać z Serkiem Waniliowym Président i wylej do tortownicy.

Chłodź przez godzinę w lodówce. Na schłodzonym serniku ułóż plasterki owoców, zalej galaretką i chłodź przez kolejne 2 godziny.

Dodatkowe informacje o przepisie:
140 min 5

Składniki

1 kg Serka Waniliowego Président
Herbatniki do wyłożenia tortownicy (ok. 150 g)
4 łyżki żelatyny
1 kg letnich owoców (np. brzoskwiń)
Galaretka na górę

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik na zimno na biszkoptach
Sernik na zimno skradnie każde serce! Sprawdź, jak szybko i łatwo możesz zrobić go w swojej kuchni! Zobacz
Sernik z wiśniami z Twarogu Sernikowego Président
Sernik i sezonowe owoce to idealne połączenie. Wypróbuj nasz pomysł na ciasto z wiśniami! Zobacz
Letnia sałatka z camembertem i grzankami
Świetne połączenie składników, które każdemu przypadnie do...smaku! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY