Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami

Przepis

Zabezpiecz tortownicę folią spożywczą a spód wyłóż herbatnikami.

Rozpuść żelatynę we wrzątku i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzoną żelatynę wymieszać z Serkiem Waniliowym Président i wylej do tortownicy.

Chłodź przez godzinę w lodówce. Na schłodzonym serniku ułóż plasterki owoców, zalej galaretką i chłodź przez kolejne 2 godziny.

Dodatkowe informacje o przepisie:
140 min 5

Składniki

1 kg Serka Waniliowego Président
Herbatniki do wyłożenia tortownicy (ok. 150 g)
4 łyżki żelatyny
1 kg letnich owoców (np. brzoskwiń)
Galaretka na górę

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną
A gdyby tak pyszny, słodki deser przygotować... na grillu? Wrzuć na ruszt brzoskwinie, a całość udekoruj pyszną bitą śmietaną! Zobacz
Sernik Mango z Twarogu Sernikowego
Co powiesz na delikatny sernik z herbatnikowym spodem i pysznym musem z mango? Sprawdź przepis! Zobacz
Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie
Jesień za oknami i jesień na talerzu! Camembert pieczony z jabłkiem i orzechami poleca się na jesienne wieczory. Skusisz się? Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY