Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami

Przepis

Zabezpiecz tortownicę folią spożywczą a spód wyłóż herbatnikami.

Rozpuść żelatynę we wrzątku i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzoną żelatynę wymieszać z Serkiem Waniliowym Président i wylej do tortownicy.

Chłodź przez godzinę w lodówce. Na schłodzonym serniku ułóż plasterki owoców, zalej galaretką i chłodź przez kolejne 2 godziny.

Dodatkowe informacje o przepisie:
140 min 5

Składniki

1 kg Serka Waniliowego Président
Herbatniki do wyłożenia tortownicy (ok. 150 g)
4 łyżki żelatyny
1 kg letnich owoców (np. brzoskwiń)
Galaretka na górę

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sernik piernikowy
Masz ochotę na sernik? Wypróbuj nasz piernikowy z Twarogiem Sernikowym 4% Président! Zobacz
Camembert w migdałach
Niebanalny pomysł na camemberta i wyśmienite zestawienie smaków, doskonałe dla Waszego podniebienia! Zobacz
Kanapki z Twarogiem Delikatnym z rzodkiewką i warzywami
Kanapki z Twarogiem Delikatnym to zdrowa i pyszna przekąska, którą przygotujesz w 5 minut! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY