Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami

Przepis

Zabezpiecz tortownicę folią spożywczą a spód wyłóż herbatnikami.

Rozpuść żelatynę we wrzątku i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzoną żelatynę wymieszać z Serkiem Waniliowym Président i wylej do tortownicy.

Chłodź przez godzinę w lodówce. Na schłodzonym serniku ułóż plasterki owoców, zalej galaretką i chłodź przez kolejne 2 godziny.

Dodatkowe informacje o przepisie:
140 min 5

Składniki

1 kg Serka Waniliowego Président
Herbatniki do wyłożenia tortownicy (ok. 150 g)
4 łyżki żelatyny
1 kg letnich owoców (np. brzoskwiń)
Galaretka na górę

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Bułki twarogowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Bułki z dodatkiem twarogu - nie tylko jako dodatek, lecz także jako jeden ze składników ciasta! Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Sernik z rosą
Pyszny, puszysty sernik z delikatną, chrupiącą bezą. Zobacz jakie to proste i wypróbuj nasz przepis! Zobacz
Kanapki z pastą jajeczną z Twarogiem Delikatnym z ziołami
Lubisz pasty kanapkowe? To pokochasz nasz przepis na pastę jajeczną z Twarogiem Delikatnym. Z nią śniadanie nabiera smaku. Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY