






Sernik na zimno z Serka Waniliowego Président z galaretką i owocami
Przepis

Zabezpiecz tortownicę folią spożywczą a spód wyłóż herbatnikami.
Rozpuść żelatynę we wrzątku i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudzoną żelatynę wymieszać z Serkiem Waniliowym Président i wylej do tortownicy.
Chłodź przez godzinę w lodówce. Na schłodzonym serniku ułóż plasterki owoców, zalej galaretką i chłodź przez kolejne 2 godziny.


Składniki
![]() | 1 kg Serka Waniliowego Président |
![]() | Herbatniki do wyłożenia tortownicy (ok. 150 g) |
![]() | 4 łyżki żelatyny |
![]() | 1 kg letnich owoców (np. brzoskwiń) |
![]() | Galaretka na górę |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






