Sernik pomarańczowy na zimno

Przepis

Składniki:

Spód:
100 g pokruszonych herbatników
4 łyżki roztopionego masła

Masa serowa:
1 kg serka waniliowego Président
2 galaretki pomarańczowe
Sok z 1 pomarańczy
3/4 szklanki wrzątku

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy. Wstaw do lodówki.
Galaretki zalej wrzątkiem i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Do jeszcze ciepłej galaretki, dodawaj po łyżce, serka ciągle mieszając, aż składniki całkowicie się połączą. Pod koniec dodaj sok z pomarańczy. Wlej masę na schłodzony spód i wstaw do lodówki do stężenia (ok. 3-4 godziny).

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 minut + 4 h chłodzenia Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm

Składniki

100 g pokruszonych herbatników
4 łyżki roztopionego masła
1 kg serka waniliowego Président
2 galaretki pomarańczowe
Sok z 1 pomarańczy
3/4 szklanki wrzątku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Chrupkie pieczywo z Twarogiem Delikatnym
A może coś chrupko? Rozkoszuj się smakiem delikatnego twarogu i letnich pomidorów przez cały rok. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Chałka z Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président
Dzieci uwielbiają chałkę na każdą okazję. Sprawdź jak dzięki owocom i Twarogowi Delikatnemu urozmaicić słodką przekąskę. Zobacz
Sernik z karmelem
Delikatny twaróg i rozpływający się w ustach karmel to połączenie, w którym zakochasz się od pierwszego kęsa. Sprawdź przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY