Sernik pomarańczowy na zimno

Przepis

Składniki:

Spód:
100 g pokruszonych herbatników
4 łyżki roztopionego masła

Masa serowa:
1 kg serka waniliowego Président
2 galaretki pomarańczowe
Sok z 1 pomarańczy
3/4 szklanki wrzątku

Przygotowanie:

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy. Wstaw do lodówki.
Galaretki zalej wrzątkiem i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Do jeszcze ciepłej galaretki, dodawaj po łyżce, serka ciągle mieszając, aż składniki całkowicie się połączą. Pod koniec dodaj sok z pomarańczy. Wlej masę na schłodzony spód i wstaw do lodówki do stężenia (ok. 3-4 godziny).

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 minut + 4 h chłodzenia Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm

Składniki

100 g pokruszonych herbatników
4 łyżki roztopionego masła
1 kg serka waniliowego Président
2 galaretki pomarańczowe
Sok z 1 pomarańczy
3/4 szklanki wrzątku

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Wafle ryżowe z Twarogiem Delikatnym Naturalnym, owocami i miodem
Lekkie i pyszne śniadanie to idealny początek dnia. Wypróbuj nasze kanapki na waflach ryżowych z owocami i miodem. Zobacz
Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną
Wyrazisty smak żurawiny i niesamowity aromat sera Camembert otulone delikatnym ciastem francuskim. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
Sałatka z serem Bleu d'Auvergne, pieczonym kurczakiem i winogronami
Szukasz pomysłu na ciekawą sałatkę? Nasze nieszablonowe połączenie smaków na pewno każdemu przypadkie do gustu. Sprawdź przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY