






Sernik pomarańczowy na zimno
Przepis

Składniki:
Spód:
100 g pokruszonych herbatników
4 łyżki roztopionego masła
Masa serowa:
1 kg serka waniliowego Président
2 galaretki pomarańczowe
Sok z 1 pomarańczy
3/4 szklanki wrzątku
Przygotowanie:
Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy. Wstaw do lodówki.
Galaretki zalej wrzątkiem i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Do jeszcze ciepłej galaretki, dodawaj po łyżce, serka ciągle mieszając, aż składniki całkowicie się połączą. Pod koniec dodaj sok z pomarańczy. Wlej masę na schłodzony spód i wstaw do lodówki do stężenia (ok. 3-4 godziny).


Składniki
![]() | 100 g pokruszonych herbatników |
![]() | 4 łyżki roztopionego masła |
![]() | 1 kg serka waniliowego Président |
![]() | 2 galaretki pomarańczowe |
![]() | Sok z 1 pomarańczy |
![]() | 3/4 szklanki wrzątku |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






