Sernik z ajerkoniakiem

Przepis

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem. Tak powstałą masę wyłóż na spód tortownicy i dociśnij. Wszystkie składniki na masę serową wymieszaj do połączenia. Wylej masę na przygotowany spód i piecz sernik w 160 stopniach przez 70 minut. Studź przy uchylonych drzwiczkach. Całkowicie wystudzony sernik możesz pokryć lukrem ajerkoniakowym. Wystarczy, że wymieszasz cukier puder z likierem i nałożysz na ciasto. Dodatkowo, możesz udekorować brzegi bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.

 

Dodatkowe informacje o przepisie:
120 min 6

Składniki

Masa serowa:
1 kg Twarogu Sernikowego
200 g cukru
4 jajka
150 ml śmietanki 30% tłuszczu
150 ml ajerkoniaku
2 łyżki skrobii ziemniaczanej
Spód: 250 g herbatników czekoladowych
50 g miękkiego masła
Lukier ajerkoniakowy:
40 ml ajerkoniaku
100 g cukru pudru

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Wpróbuj lekkie i tradycyjne placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président! Zobacz
Sernik pomarańczowy na zimno
Prosty i niebanalny przepis na sernik na zimno. Wypróbuj przepis na ciasto bez pieczenia z Serka Waniliowego Président! Zobacz
Sernik z wiśniami z Twarogu Sernikowego Président
Sernik i sezonowe owoce to idealne połączenie. Wypróbuj nasz pomysł na ciasto z wiśniami! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY