Sernik z ajerkoniakiem

Przepis

Herbatniki pokrusz i wymieszaj z masłem. Tak powstałą masę wyłóż na spód tortownicy i dociśnij. Wszystkie składniki na masę serową wymieszaj do połączenia. Wylej masę na przygotowany spód i piecz sernik w 160 stopniach przez 70 minut. Studź przy uchylonych drzwiczkach. Całkowicie wystudzony sernik możesz pokryć lukrem ajerkoniakowym. Wystarczy, że wymieszasz cukier puder z likierem i nałożysz na ciasto. Dodatkowo, możesz udekorować brzegi bitą śmietaną i wiórkami czekoladowymi.

 

Dodatkowe informacje o przepisie:
120 min 6

Składniki

Masa serowa:
1 kg Twarogu Sernikowego
200 g cukru
4 jajka
150 ml śmietanki 30% tłuszczu
150 ml ajerkoniaku
2 łyżki skrobii ziemniaczanej
Spód: 250 g herbatników czekoladowych
50 g miękkiego masła
Lukier ajerkoniakowy:
40 ml ajerkoniaku
100 g cukru pudru

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Placuszki z cukinii z Twarogiem Delikatnym
Delikatne, proste i jednocześnie wyraziste w smaku. Placki z cukinii możesz zjeść na przekąskę, obiad i kolację! Zobacz
Jajka faszerowane Twarogiem Delikatnym z Rzodkiewką
Masz ochotę na szybką i łatwą przekąskę? Skosztuj pysznych jajek faszerowanych Twarogiem Delikatnym z Rzodkiewką Président! Zobacz
Sernik z ciepłymi malinami
Klasyczny sernik z pysznym, ciepłym sosem z malin... to brzmi jak słodka przyjemność, której trudno się oprzeć. Sprawdź przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY