Sernik z jabłkami i miodem

Przepis

Masa serowa:

1 kg twarogu sernikowego 8%

1,5 szklanki cukru

2 łyżki kwaśnej śmietany

5 jajek

2 łyżki cukru z wanilią

 

Spód

200 g herbatników maślanych

½ łyżeczki cynamonu

4 łyżki roztopionego masła

 

4 kwaśne jabłka

½ szklanki miodu

Przygotowanie:


Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i cynamonem i powstałą masą wyłóż spód blachy. Twaróg Sernikowy Président utrzyj z cukrem, dodaj jajka, śmietanę i cukier z wanilią. Masę serową wylej na schłodzony w lodówce spód. Piecz w 160 stopniach przez 60-70 minut, studź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Obrane i pokrojone cząstki jabłek gotuj na małym ogniu w mieszance ½ szklanki miodu z ½ szklanki wody. Gdy jabłka zmiękną, a miód się zredukuje, wyłóż jabłka na ostudzony sernik.

 

Dodatkowe informacje o przepisie:
90 min Składniki na blachę o średnicy 26 cm

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego 8%
1,5 szklanki cukru
2 łyżki kwaśnej śmietany
5 jajek
2 łyżki cukru z wanilią
200 g herbatników maślanych
½ łyżeczki cynamonu
4 łyżki roztopionego masła
4 kwaśne jabłka
½ szklanki miodu

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Sałatka ze szparagami, batatami i serem camembert
Sycąca sałatka, która łączy wszystko co najlepsze w jednym, doskonałym połączeniu! Zobacz
Grillowany camembert z warzywami
Masz ochotę na grillowany ser? Sprawdź przepis i odkryj smak rozpływającego się w ustach Camembert Grill Président. Zobacz
Placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym
Wpróbuj lekkie i tradycyjne placuszki z jabłkami i Twarogiem Delikatnym Naturalnym Président! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY