Sernik z malinowymi serduszkami

Ciasto przygotowane z miłością to więcej niż ciasto. Sprawdź przepis na puszysty i delikatny sernik z Twarogu Sernikowego!

Przepis

 

Spód

150 g herbatników

3 łyżki miękkiego masła

Masa

1 kg Twarogu Sernikowego 8% Président

150 g cukru pudru

2 łyżeczki cukru waniliowego

400 g śmietanki kremówki

Sos malinowy

200 g malin

2 łyżki cukru

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy. Wstaw do lodówki.
Twaróg Sernikowy 8% Président utrzyj z cukrem. Miksując, dolewaj powoli śmietankę. Całość miksuj jeszcze przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Masę przelej na schłodzony spód.


W małym garnuszku podgrzej maliny z cukrem, ciągle mieszając. Po 5 minutach, gdy owoce puszczą wodę, przetrzyj sos przez sito. Na wierzchu sernika zrób małe kropeczki sosu, a następnie przejedź przez sam środek wykałaczką, aby uzyskać kształt serduszek. Przed podaniem schładzaj przez 4 godziny, a najlepiej przez całą noc.

 

Dodatkowe informacje o przepisie:
20 minut + 4 h chłodzenia Składniki na tortownicę o średnicy 24 cm

Składniki

150 g herbatników
3 łyżki miękkiego masła
1 kg Twarogu Sernikowego 8% Président
150 g cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
400 g śmietanki kremówki
200 g malin
2 łyżki cukru

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Dip do świeżych warzyw z Twarogu Delikatnego z czosnkiem Président
Zdrowa przekąska do serialu? Warzywa brzmią nudno... Ale wystarczy dip i od razu będzie przyjemniej! Zobacz
Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną
A gdyby tak pyszny, słodki deser przygotować... na grillu? Wrzuć na ruszt brzoskwinie, a całość udekoruj pyszną bitą śmietaną! Zobacz
Mini tarty z ciasta francuskiego z Camembertem i świeżą żurawiną
Wyrazisty smak żurawiny i niesamowity aromat sera Camembert otulone delikatnym ciastem francuskim. Sprawdź nasz przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY