






Sernik z malinowymi serduszkami
Ciasto przygotowane z miłością to więcej niż ciasto. Sprawdź przepis na puszysty i delikatny sernik z Twarogu Sernikowego!
Przepis

Spód
150 g herbatników
3 łyżki miękkiego masła
Masa
1 kg Twarogu Sernikowego 8% Président
150 g cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
400 g śmietanki kremówki
Sos malinowy
200 g malin
2 łyżki cukru
Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem i wyłóż przygotowaną masą spód tortownicy. Wstaw do lodówki.
Twaróg Sernikowy 8% Président utrzyj z cukrem. Miksując, dolewaj powoli śmietankę. Całość miksuj jeszcze przez ok. 5 minut do uzyskania gładkiej, puszystej masy. Masę przelej na schłodzony spód.
W małym garnuszku podgrzej maliny z cukrem, ciągle mieszając. Po 5 minutach, gdy owoce puszczą wodę, przetrzyj sos przez sito. Na wierzchu sernika zrób małe kropeczki sosu, a następnie przejedź przez sam środek wykałaczką, aby uzyskać kształt serduszek. Przed podaniem schładzaj przez 4 godziny, a najlepiej przez całą noc.


Składniki
![]() | 150 g herbatników |
![]() | 3 łyżki miękkiego masła |
![]() | 1 kg Twarogu Sernikowego 8% Président |
![]() | 150 g cukru pudru |
![]() | 2 łyżeczki cukru waniliowego |
![]() | 400 g śmietanki kremówki |
![]() | 200 g malin |
![]() | 2 łyżki cukru |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






