Sernik z wiśniami z Twarogu Sernikowego Président
Przepis
Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii
200 g kwaśnej śmietany
Mus wiśniowy
200 g świeżych, drylowanych wiśni
1 galaretka wiśniowa
ewentualnie owoce do dekoracji
Spód:
3 łyżki Masła Ekstra Président
150 g herbatników
Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.
Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Drylowane wiśnie zmiksuj na mus i przetrzyj przez sito. Galaretkę rozpuść w szklance wody, dodaj przetarte owoce i wymieszaj. Przelej galaretkę na schłodzony sernik i wstaw do lodówki do stężenia.
Składniki
1 kg Twarogu Sernikowego Président | |
3 łyżki Masła Ekstra Président | |
4 jajka | |
1 szklanka cukru | |
1 budyń śmietankowy (proszek) | |
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii | |
200 g kwaśnej śmietany | |
Mus wiśniowy | |
200 g świeżych, drylowanych wiśni | |
1 galaretka wiśniowa | |
owoce do dekoracji | |
150 g g herbatników |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.