Sernik z wiśniami z Twarogu Sernikowego Président

Przepis

Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii
200 g kwaśnej śmietany
Mus wiśniowy
200 g świeżych, drylowanych wiśni
1 galaretka wiśniowa
ewentualnie owoce do dekoracji

Spód:
3 łyżki Masła Ekstra Président 
150 g herbatników

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.

Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz  w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Drylowane wiśnie zmiksuj na mus i przetrzyj przez sito. Galaretkę rozpuść w szklance wody, dodaj przetarte owoce i wymieszaj. Przelej galaretkę na schłodzony sernik i wstaw do lodówki do stężenia.

Dodatkowe informacje o przepisie:
80 min 5

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego Président
3 łyżki Masła Ekstra Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii
200 g kwaśnej śmietany
Mus wiśniowy
200 g świeżych, drylowanych wiśni
1 galaretka wiśniowa
owoce do dekoracji
150 g g herbatników

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Śniadanie z Twarogiem Delikatnym z rzodkiewką Président
Kanapki to najprostsze i najszybsze śniadanie... Ale sprawdź jak można urozmaicić ten posiłek dzięki kilku prostym dodatkom. Zobacz
Deska serów wytrawna
Wytrawna deska serów - doskonała na zimowe wieczory. Podaj jako przystawkę podczas wykwintnego przyjęcia! Zobacz
Camembert faszerowany bakaliami i orzechami
Bakalie, orzechy i camembert to niezwykle zgrane trio. Przekonaj się i sprawdź przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY