Sernik z wiśniami z Twarogu Sernikowego Président

Przepis

Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii
200 g kwaśnej śmietany
Mus wiśniowy
200 g świeżych, drylowanych wiśni
1 galaretka wiśniowa
ewentualnie owoce do dekoracji

Spód:
3 łyżki Masła Ekstra Président 
150 g herbatników

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.

Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz  w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Drylowane wiśnie zmiksuj na mus i przetrzyj przez sito. Galaretkę rozpuść w szklance wody, dodaj przetarte owoce i wymieszaj. Przelej galaretkę na schłodzony sernik i wstaw do lodówki do stężenia.

Dodatkowe informacje o przepisie:
80 min 5

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego Président
3 łyżki Masła Ekstra Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii
200 g kwaśnej śmietany
Mus wiśniowy
200 g świeżych, drylowanych wiśni
1 galaretka wiśniowa
owoce do dekoracji
150 g g herbatników

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Pieczony Camembert z jabłkiem i orzechami karmelizowanymi w miodzie
Jesień za oknami i jesień na talerzu! Camembert pieczony z jabłkiem i orzechami poleca się na jesienne wieczory. Skusisz się? Zobacz
Tortilla z Twarogiem Delikatnym z pomidorami Président
Szybkie śniadanie, pyszna kolacja, a może przekąska w ciągu dnia? Wypróbuj nasz przepis na tortillę! Zobacz
Sernik z rosą
Pyszny, puszysty sernik z delikatną, chrupiącą bezą. Zobacz jakie to proste i wypróbuj nasz przepis! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY