






Sernik z wiśniami z Twarogu Sernikowego Président
Przepis

Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii
200 g kwaśnej śmietany
Mus wiśniowy
200 g świeżych, drylowanych wiśni
1 galaretka wiśniowa
ewentualnie owoce do dekoracji
Spód:
3 łyżki Masła Ekstra Président
150 g herbatników
Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.
Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Drylowane wiśnie zmiksuj na mus i przetrzyj przez sito. Galaretkę rozpuść w szklance wody, dodaj przetarte owoce i wymieszaj. Przelej galaretkę na schłodzony sernik i wstaw do lodówki do stężenia.


Składniki
![]() | 1 kg Twarogu Sernikowego Président |
![]() | 3 łyżki Masła Ekstra Président |
![]() | 4 jajka |
![]() | 1 szklanka cukru |
![]() | 1 budyń śmietankowy (proszek) |
![]() | 1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii |
![]() | 200 g kwaśnej śmietany |
![]() | Mus wiśniowy |
![]() | 200 g świeżych, drylowanych wiśni |
![]() | 1 galaretka wiśniowa |
![]() | owoce do dekoracji |
![]() | 150 g g herbatników |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






