Sernik z wiśniami z Twarogu Sernikowego Président

Przepis

Masa sernikowa:
1 kg Twarogu Sernikowego Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii
200 g kwaśnej śmietany
Mus wiśniowy
200 g świeżych, drylowanych wiśni
1 galaretka wiśniowa
ewentualnie owoce do dekoracji

Spód:
3 łyżki Masła Ekstra Président 
150 g herbatników

Pokruszone herbatniki wymieszaj z masłem, ułóż na dnie tortownicy, wyrównaj i schłodź w lodówce.

Resztę składników wymieszaj za pomocą miksera. Piecz  w 160 stopniach przez 60 do 70 minut. Chłodź w zamkniętym piekarniku. Drylowane wiśnie zmiksuj na mus i przetrzyj przez sito. Galaretkę rozpuść w szklance wody, dodaj przetarte owoce i wymieszaj. Przelej galaretkę na schłodzony sernik i wstaw do lodówki do stężenia.

Dodatkowe informacje o przepisie:
80 min 5

Składniki

1 kg Twarogu Sernikowego Président
3 łyżki Masła Ekstra Président
4 jajka
1 szklanka cukru
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 paczuszka cukru waniliowego lub świeża laska wanilii
200 g kwaśnej śmietany
Mus wiśniowy
200 g świeżych, drylowanych wiśni
1 galaretka wiśniowa
owoce do dekoracji
150 g g herbatników

Pozostałe przepisy

Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.

Grillowane brzoskwinie z bitą śmietaną
A gdyby tak pyszny, słodki deser przygotować... na grillu? Wrzuć na ruszt brzoskwinie, a całość udekoruj pyszną bitą śmietaną! Zobacz
Krem brokułowy z Camembertem
Szukasz pomysłu na smaczny i zdrowy obiad? Postaw na kremową konsystencję i pyszny, brokułowy smak! Zobacz
Kanapki z Twarogiem Delikatnym z rzodkiewką i warzywami
Kanapki z Twarogiem Delikatnym to zdrowa i pyszna przekąska, którą przygotujesz w 5 minut! Zobacz
ZOBACZ WSZYSTKIE PRZEPISY