Spaghetti z serem Camembert
Przepis
Na dnie głębokiego garnka rozpuść masło, dodaj mąkę i smaż przez 2-3 minuty. Powoli dolewaj ciepłe mleko, cały czas mieszając.
Gdy w sosie nie będzie już ani jednej grudki, dodaj śmietankę, przyprawy i pokrojony w kostkę camembert.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 15-20 minut, aż sos zgęstnieje. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszaj makaron z sosem i podawaj ze świeżym tymiankiem.
Składniki
1 opakowanie sera Camembert Président Zioła Prowansalskie | |
300 g makaronu spaghetti | |
2 łyżki masła | |
2 łyżki mąki pszennej | |
2 szklanki mleka | |
¼ szklanki śmietanki 30% | |
½ łyżeczki gałki muszkatołowej | |
sól i pieprz do smaku |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.