






Spaghetti z serem Camembert
Przepis

Na dnie głębokiego garnka rozpuść masło, dodaj mąkę i smaż przez 2-3 minuty. Powoli dolewaj ciepłe mleko, cały czas mieszając.
Gdy w sosie nie będzie już ani jednej grudki, dodaj śmietankę, przyprawy i pokrojony w kostkę camembert.
Gotuj na wolnym ogniu ok. 15-20 minut, aż sos zgęstnieje. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszaj makaron z sosem i podawaj ze świeżym tymiankiem.


Składniki
![]() | 1 opakowanie sera Camembert Président Zioła Prowansalskie |
![]() | 300 g makaronu spaghetti |
![]() | 2 łyżki masła |
![]() | 2 łyżki mąki pszennej |
![]() | 2 szklanki mleka |
![]() | ¼ szklanki śmietanki 30% |
![]() | ½ łyżeczki gałki muszkatołowej |
![]() | sól i pieprz do smaku |
Pozostałe przepisy
Sposobów na smakowanie życia są tysiące, a jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia.
Zobacz co można wyczarować z sera.






